Kicsit zavar, hogy 2,5 hónapos kislányom ( született
4340g) most 7,3 kilós, és óriási. Óriás bébit
szültem?
Hú, tényleg szép nagy baba! :) De ha arányos, nem kövér, akkor szerintem nincs vele gond. A doki vagy a védőnő biztosan szólt volna, ha baj lenne.
2009. márc. 31. 11:23
szia, nálunk is ez van igaz kicsit kisebb kiadásban, de én 160cm vagyok és 45 kg a lányom 3720gr született és havi 1kg ot hízott, három hósan 6,5kg volt mindenki azt hitte 6hós. négy hósan kint a foga.. ne aggódj, mi is anyatejesek vagyunk. jó babázást, ja és havi 4cm t nő
2009. márc. 31. 11:24
Gratulálok, nem semmi méretek! Én nem ismerek ilyen babát, aki csak anyatejjel lett ilyen súlyú, mert sajnos a környezetemben élő kismamák inkább tápszereznek.
Egy szintén anyatejes baba anyukája (kisfiam 3 hónapos, 5350 gramm, bár Ő csak 3000 grammal született)
2009. márc. 31. 11:24
A fiam 4 kg-al született. 2 hónaposan 6 kg volt. most 1/2 éves és 8 kg. Nekem is mindenki azt mondta,hogy olyan mintha 6 hós lenne. Most ez van, a babák nagy része ilyen nagy súllyal születik. Első gyerekem, aki már 8 éves lesz, ő pedig csak 2 kg-os volt születésekor. Gondolhatod, hogy akkor meg mindenki sajnálkozva állt felette. Ne foglalkozz vele!!!
2009. márc. 31. 11:25
Nekem 4400 g-mal született a picim(nem voltam cukros). Most pedig 5 hónaposan 7300g .De ne aggódj a barátnőmnek is ekkora volt a babája, küldték mindenféle vizsgálatra de nem találtak semmit nála. Kevesebbszer rakja cicire. Az anyatejjel nem tudod túletetni. Ha baj lenne a doki ugyis szól és elküld vizsgálatokra benneteket!
2009. márc. 31. 11:26
Ne zavarjon!! Az én kisfiam 4370 és 54 cm-el született. Most 5 és fél hónapos és 8 kiló. Ő is anyatejes, bár már kóstolgat mást is. Ahogy nő egyre kevesebbet fog hízni, többet mozog. Minden kisbaba az első három hónapban hízik a legtöbbet, aztán lassul a hízás. Az igaz, hogy a kisfiam két és fél hósan nem volt 7300 gr, de minden kisbaba más. Ő akkor csak 6500 volt.:) Őrülj neki, hogy szépen hízik és tápláló a tejcid...Jobb lenne azon keseregni, hogy nem nő a súlya? Ugye nem? Szép napot, jó babázást!
2009. márc. 31. 11:28
Nem, nem szültél óriásbébit. Én 4050 g-os 54 cm-es kislányt szültem három hónapja. Ő most 68-as ruhát hord, és 6 és fél kiló. Szintén csak anyatejes baba. Engem is zavar egy kicsit h a ruhákra az van írva, h 6h-os babáknak, de ez van. Gyönyörűen növekszik, nincsen semmi baja, és egyáltalán nem kövér. A pelenkázót ő is kinőtte, de én jobban szeretek az ágyon pelenkázni. Ne aggódj!
2009. márc. 31. 12:04
Szia!
A 2. ik-kisfiam 3420 g -al születt dec 20.-án, és most voltunk 3 honaposak és a sulya 6320 g. Minden honapban 1 kg, de a doki azt mondta semmi baj!
Pedig én elég pici vagyok 155 cm, és 55 kg. :)
Szerintem inkább legyen ilyen a babád, mintsem alultáplált, mert akkor azon aggodhatnál!! Minden oké ne aggodj, Csak igy tovább!
Nikol
2009. márc. 31. 12:14
De jó ilyet olvasni! Az én fiam 3200 g-mal született és 10 hetesen 7kg. Csak anyatejes, naponta 7-8x szopizik (ebből 2 éjszaka). A dokinéni is piszkált, hogy túl nagy, anyukám azt mondja, nem fog tudni mozogni, olyan duci, pedig nem is az!
Boldog babázást kívánok!
2009. ápr. 4. 16:16
Előző vagyok: én is kicsi vagyok, 160 cm, 49 kg, a babám pedig arányos, csak tokás meg pufi a pofija, de sztem ilyen egy normális csecsemő. a hasa pl. tök izmos :)
2009. ápr. 4. 16:20
Kapcsolódó kérdések: