Van itt olyan aki 9 hónapos, vagy fiatalabb babájának szokott adni bolti tejet, kakaót?
jaj ugyan már!!nem halálos a tej 1 éves kor alatt, akinek nincs allergiája, annak semmi baja nem lesz tőle!!
8,5 hós a fiam, még szoptatom,szóval konkrétan nem tudok segíteni ne haragudj, de kevesebb tejem van már, és ha 1 éves koráig nem tudnék szoptatni, akkor szerintem 2,5ös tejet fogok neki adni, először felesbe, aztán 1az1ben.
Amúgy a karamella meg a nagyon gyenge cikória tejeskávé is nagyon fincsi:)
Anyum ilyenkor már bőven itatott minket tejjel, és semmi bajunk nem lett!
Na már csak ezért sem adnék neki 1 éves kor alatt, mert a családban már előfordult.
Egyébként én is másfél hónaposan már feles tejet kaptam, és olyan vashiányos vérszegény vagyok tinikorom óta, amit nem tudnak sehogy kikezelni. Én inkább nem reszkíroztam a kisfiamnál.
De te tudod, a te gyereked.
Én nem adtam,csak tejalapu dolgokat(krémturo,túró és hasonlok)
2 évesen derült ki a tejfehérrje allergia a kisfiamnál.
Én is nagyon korán kaptam tejet és semmi bajom,nem látom az összefüggést...olyan ez mint a glutén:eddig azt mondták h minnél késöbb,most meg azt h más fél évesen mehet...és ez 3 éven belüli változás....dönts megérzésed szerint!!!
Szia!
Az én lányom 9,5 hónapos és 5 hónapos korától csinálom a tejbegrízt és rizst 1,5%-os bolti tejjel. 7 hónapos korától 1,5%-os bolti tejet iszik kakaónak, karamellás tejnek és tejeskávénak ( maci kávéból ). Tápszert 6 hónapos korától nem kap, mert inkább nem eszik de akkor sem kell neki.
A lányom 4,5 hónapos korától fogyaszt tejterméket. 2 hónapja azt eszi amit mi. Bébi ételt akkor kap ha utazunk, vagy olyat főzök véletlenül, amit nem ehet ( füstölt, vagy túl száraz )
Nyugodtan adj neki 1,5%-os bolti tejet semmi baja sem lesz tőle.
Az én lányom nem vashiányos, változatosan eszik.
Most nyugodtan lehet engem lepontozni, mert durva válaszokat írni ám. De ez a túlzott tiltás már kiborít.
OFF: A vashiányos állapotnak köze sincs a korai tej vagy egyáltalán a tejfogyasztáshoz.
Egyébként felesen adtam neki én is, és hát abból ami éppen volt otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!