Ha 1 éves korig lesz GYED, akkor lehet már bölcsiben a
baba?
Figyelt kérdés
Hú nagyon durva, hogy pont a gyedet akarják elvenni, nagyon sajnálom azokat, akinek minden forint számít, illetve egyedül nevelik gyereküket, mert biztosan nem tudnak majd annyi pénzért otthon maradni. Én úgy néz ki így is maradok itthon 2-3 évig, de sosem lehet tudni... Ezért is kérdezem.
Ja, és felháborító szerintem, mert ilyen munkanélküliség mellett legtöbb anyuka el sem tud helyezkedni, főleg ha megtudják hogy gyereke van! Miért nem válogatják meg inkább hogy kinek adnak gyedet, gyest, cs.pótlékot, szocpolt stb. Annak kéne adni aki tényleg rászorul, akkor sokat spórolhatnának az államnak.
20,48-as vagyok és örülök, hogy vannak még sokan akik hozzám hasonlóan vélekednek erről a tűrhetetlen helyzetről. És büszkén vállalom a véleményemet bármikor és bárki előtt. És annak aki utánam írta, hogy elhagyta ezt a putris és szégyenteljes országot, hogy nagyon jól tetted!!!! Engem már senki nem köt ide, legszívesebben lezárnám ezt az átkozott lakás ajtót és elmennék, ha legalább egy biztos ismeretségem vagy rokonom lenne külföldön. De így a mostani helyzetben esélyünk sincs.......
2009. márc. 30. 22:04
12/19 anonim válasza:
egyetértek! arról nincs szó, hogy a mocskos, retkes, antiszociális, gusztustalan cigányoktól vennék el a segélyt, amit ők a kocsmában isznak el, meg játékgépbe dobnak, mert nem értelmes dologra költik, az biztos! hanem tőlem vonnak el, aki 10 éve dolgozom az utolsó fillérem után is adózom, nem lopok, nem csalok.
annyira utálom ezt az országot!
2009. márc. 30. 22:09
13/19 anonim válasza:
20:48as anyuka nem a hintalovas - micimackóbrinyós anyuka vagy? 21:52es vagyok asszem:)
2009. márc. 30. 22:15
14/19 anonim válasza:
22,15-ös. De igen én vagyok a hintalovas, micimackós brinyós:) A napokban rendeljük meg a hintalovat utána írok ide valami féle hintalovas dumával majd infot:) Addig is üdv. Ügyi vagy hogy kiszúrtál:)
2009. márc. 30. 22:19
15/19 anonim válasza:
:))
köszi nem vagyunk messze, csak épp nem a szar kellős közepén. és emiatt nem halunk éhen, van lakásunk, autónk... és nem fenyeget, h bármikor bármelyiket elviszi a bank... imádom Magyarországot, de ökölbe rándul a kezem mikor otthon vagynk és látom, amit látok. a mai híradó meg a sok bohóccal... ÁÁÁÁÁÁ
köszi, h írsz a paciról majd:))
jól kidühöngtem magam:)
2009. márc. 30. 22:23
16/19 anonim válasza:
Mélyen egyetértek az előttem szólókkal!!Fel vagyok háborodva,kétségbe vagyok esve..Mi lesz,ha gyed helyett gyes lesz,hogy fogunk megélni?Vagy hogy lehet nevelni egy egyéves gyereket,ha egész nap dolgozol a megélhetésért?
2009. márc. 31. 07:32
17/19 anonim válasza:
Csak mély egyetértésemet tudom kifejezni az előttem szólókkal!!!Hánynom kell ettől a mai magyar valóságtól ....broááááááf!!!!
2009. márc. 31. 08:37
18/19 anonim válasza:
Második vagyok. Én a rászorultságot a családi pótlékra értettem igazán, bár igazából az sem jó rászorultsági alapon. Azt is annak kell adni aki normálisan járatja bölcsibe, oviba, iskolába a gyerekét az megérdemli. A gyedhez én sem azt írtam hogy rászorultság alapján, hanem hogy aki dolgozott legalább két évet az had lehessen már el a gyerekével két évet otthon. Bár nehéz két évet is dolgozni és összeszedni manapság, de ha annyira szigorítani akarnak ez még talán egy elfogadhatóbb megoldás. Akkor mindenki megfontoltabb lesz gyerekvállalásban és dolgozik is azért hogy mehessen gyedre, és nem csak 180 napot hanem amennyit otthon akar lenni. Max 2 év/ 1 gyerek gyeden. Én értem hogy azt akarják hogy mindenki húzzon dolgozni, de a baj csak az hogy hova. Mert ezt nem teremtik meg, se a bölcsiket, a bölcsibe dolgozó gondozók létszámát hozzá.
2009. márc. 31. 13:28
19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is egyetértek veletek, a rászorultságot meg úgy értettem, hogy annak adják akinek számít az a plusz pénz, és az ne kapjon akiknek csak gyűlik a számláján, mert apuci hülyére keresi magát, vagy egyéb okokból van tele a bukszájuk. Én is tudatosan készültem a gyerekvállalásra, még túlórákat is vállaltam, hogy minél több legyen a bruttóm, amiből számolják a tgyást, gyedet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!