Lehetséges, hogy fázik?
Én még nem hallottam ezt a csuklás-fázás összefüggést. (Már csak ha magamból indulok ki, akkor sem stimmel).
Viszont nekem a csecsemős nővér mondta a kórházban, hogy a babának az orrát kell megtapogatni, és ha az meleg, akkor nem fázik, ha hideg, akkor fázik.
Még a 2-3 éves gyerekemnél is alkalmaztam ezt, és mindig bejött. (később azért nem, mert megtanul szólni :o)
De magamon is kipróbáltam, és igaz.
A végtagok figyelése azért csalaóka, mert ott sokszor nem annyira élénk a vérkeringés, és lehet hűvösebb a keze-lába akkor is, ha nem fázik amúgy.
Na, kíváncsi vagyok, a "doktornő" hol vette a diplomáját. 25 fokban nehogy felöltöztesd (mert a "doktornő" szerint ha csuklik, fázik... ilyen hülyeséget), hőgutát kap ilyen melegben.
Ezer mástól tud csuklani, itass vele hideg vizet, v citromlét. De több ruhát nehogy ráadj. Ja, és a klímával vigyáznék, mert a Legionellozis (fertőzés, amit bakt. okoz) kockázatát megnöveli.
Ezt mondta a doki? Háát...
Nekem azt mondták a csecsemősök,hogy mindig a tarkóját nézzem,ha hideg fázik,ha meleg akkor melege van. :)
A csuklást nem lehet összeegyeztetni a fázással!(szerintem)
Én is hallottam már erről az összefüggésről,de most józan paraszti ésszel,szerinted fázik 25 fokban?
kizárt!Igen a csuklás összefügghet a fázással,de nem minden esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!