Lehet baja 9 hós babámnak a tojásrántottától? Anyós adott neki reggelire. Kivagyok bukva.
Tojásalergia lehetséges, de ha az van, akkor gy éves kora után is lesz.
Mi egy évesen próbáltuk a tojást.
Oké, bébiszitterképzésen így tanultuk (és én ezt be is tartom a rám bízott gyerekeknél):
4-5 hó ->néhány gyümölcs
6-7 hó ->főzelékek
9 hó ->(csak a fehér) húsok
10 hó -> K betűs dolgok (kelkáposzta, karfiol, karalábé, kelbimbó), sajt, túró, körte, őszibarack, banán, meggy, cseresznye, szőlő
12 hó -> egész tej, citrusfélék
13 hó -> száraz hüvelyesek (bab, borsó, lencse), tojás, húsok, hal
3 éves kor -> magvas gyümölcsök (eper, málna, szeder)
Lehet, hogy igazatok van, és nem kell ennyire szigorúan venni -nem tudom, mindenesetre jobb félni, mint megijedni, nem?
Lehet igen, az én fiam sokáig allergiás volt a tojásra, rögtön bepirosodott a szája és aztán egy idő után már nem és ma már ehet tojást nyugodtan. És nyilván ezt mutatja a 13 hónapos kor, akkora elmúlik ez az érzékenység.
Ha szalmonnellára gondolsz, akkor vagy szalmonnellás lesz vagy nem. Például néztem a TESCOban az összes tojás hűtőben van, a többi áruházban kint a polcon. Habár rajt van a dobozon hűtőben kell tárolni. Szóval az sem mindegy honnan van a tojás.
Egyébként nem kell kibuknod, mert ha allergiás legalább most kiderül, ha nem, akkor meg nyugodtan kaphat tojást.
", a többi áruházban kint a polcon."
Nem tudom neked mi számít többi áruháznak, de az Auchanban, Corában és nálunk a Sparban/Intersparban is a hűtőpultban van a tojás...
Székesfehérvár Auchan, Interspar, régi Kaiser's- egyikben sem volt hűtőpultban, pont ezért nem vettem.
Azért ne akarj már meggyőzni, hogy nem ismerem meg a hűtőpultot. Tudom mit láttam és miért nem vettem ezeken a helyeken tojást. Sőt a kedvedért a dátumot is leírom, történt tegnap 2011. július 8-án, a Kaiser'sben illetve Intersparban pontban délben voltam, az Auchanba pedig 17 óra 50 perckor mentünk be és kb fél órára rá akartam tojást venni.
mi Angliaban elunk es a tojas sehol sincs hutopultban!
amugy en is adtama a 11 honaposomnak tojasrantottat.nagyon izlett neki es semmi baja nem lett tole.
És Angliában mennyi a hőmérséklet? Mert Magyarországon 36-40 fok. Most jöttek haza Angliából ismerőseim, 20 fok volt, ahol ők voltak, nagy különbség. Nyár van, kánikulával, amikor pikk-pakk romlik minden élelmiszer. Nem véletlen már ki is dőlt egy csoportnyi ember ételmérgezésben. És minden évben így van ez. Nem véletlen.
Vigyázni kell és odafigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!