Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet baja 9 hós babámnak a...

Lehet baja 9 hós babámnak a tojásrántottától? Anyós adott neki reggelire. Kivagyok bukva.

Figyelt kérdés
2011. júl. 9. 09:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Tojásalergia lehetséges, de ha az van, akkor gy éves kora után is lesz.

Mi egy évesen próbáltuk a tojást.

2011. júl. 9. 09:33
 12/20 anonim ***** válasza:
Epret csak 3 éves korában ehet a gyerek? Én úgy tudtam, h az is 1 éves kortól mehet, lassan szoktatva. Nekem legalábbis anyukám mondta, aki tesómank is, nekem is akkor kezdett adni és egyikőnk sem került intenzívre.
2011. júl. 9. 09:34
 13/20 anonim ***** válasza:
25%
Régen nem figyeltek ennyire a hozzátáplálásra, pár hónaposan már mindent adtak a gyerekeknek, mégse lett tőle semmi bajuk. Nem kell kiborulni egy kis rántottától.
2011. júl. 9. 09:38
 14/20 anonim ***** válasza:
Első babámmal ezeket én is nagyon betartottam. Tojásfehérjét csak 12 hónasposan kapott. Másoddikkal már lazább vagyok,10 hónaposan ő is evett már pici rántottát,nem lett semmi baja.
2011. júl. 9. 09:39
 15/20 anonim ***** válasza:
87%

Oké, bébiszitterképzésen így tanultuk (és én ezt be is tartom a rám bízott gyerekeknél):

4-5 hó ->néhány gyümölcs

6-7 hó ->főzelékek

9 hó ->(csak a fehér) húsok

10 hó -> K betűs dolgok (kelkáposzta, karfiol, karalábé, kelbimbó), sajt, túró, körte, őszibarack, banán, meggy, cseresznye, szőlő

12 hó -> egész tej, citrusfélék

13 hó -> száraz hüvelyesek (bab, borsó, lencse), tojás, húsok, hal

3 éves kor -> magvas gyümölcsök (eper, málna, szeder)

Lehet, hogy igazatok van, és nem kell ennyire szigorúan venni -nem tudom, mindenesetre jobb félni, mint megijedni, nem?

2011. júl. 9. 09:51
 16/20 anonim ***** válasza:

Lehet igen, az én fiam sokáig allergiás volt a tojásra, rögtön bepirosodott a szája és aztán egy idő után már nem és ma már ehet tojást nyugodtan. És nyilván ezt mutatja a 13 hónapos kor, akkora elmúlik ez az érzékenység.

Ha szalmonnellára gondolsz, akkor vagy szalmonnellás lesz vagy nem. Például néztem a TESCOban az összes tojás hűtőben van, a többi áruházban kint a polcon. Habár rajt van a dobozon hűtőben kell tárolni. Szóval az sem mindegy honnan van a tojás.

Egyébként nem kell kibuknod, mert ha allergiás legalább most kiderül, ha nem, akkor meg nyugodtan kaphat tojást.

2011. júl. 9. 10:50
 17/20 anonim ***** válasza:

", a többi áruházban kint a polcon."

Nem tudom neked mi számít többi áruháznak, de az Auchanban, Corában és nálunk a Sparban/Intersparban is a hűtőpultban van a tojás...

2011. júl. 9. 11:16
 18/20 anonim ***** válasza:

Székesfehérvár Auchan, Interspar, régi Kaiser's- egyikben sem volt hűtőpultban, pont ezért nem vettem.

Azért ne akarj már meggyőzni, hogy nem ismerem meg a hűtőpultot. Tudom mit láttam és miért nem vettem ezeken a helyeken tojást. Sőt a kedvedért a dátumot is leírom, történt tegnap 2011. július 8-án, a Kaiser'sben illetve Intersparban pontban délben voltam, az Auchanba pedig 17 óra 50 perckor mentünk be és kb fél órára rá akartam tojást venni.

2011. júl. 9. 12:45
 19/20 anonim ***** válasza:

mi Angliaban elunk es a tojas sehol sincs hutopultban!

amugy en is adtama a 11 honaposomnak tojasrantottat.nagyon izlett neki es semmi baja nem lett tole.

2011. júl. 9. 16:13
 20/20 anonim ***** válasza:

És Angliában mennyi a hőmérséklet? Mert Magyarországon 36-40 fok. Most jöttek haza Angliából ismerőseim, 20 fok volt, ahol ők voltak, nagy különbség. Nyár van, kánikulával, amikor pikk-pakk romlik minden élelmiszer. Nem véletlen már ki is dőlt egy csoportnyi ember ételmérgezésben. És minden évben így van ez. Nem véletlen.

Vigyázni kell és odafigyelni.

2011. júl. 9. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!