Akkor most adható vagy nem adható a csirkehús 4 hónapos kortól?
Pár napja elkezdtem a hozzátáplálást,4 hónapos a babókám!
Úgy olvastam/hallottam,hogy csirke és pu.húst csak 7 hónapos kortól szabad adni a babának,de ma vettem üveges bébiételt neki ami 4 hónaposoknak van és az csirkehúsos,akkor most szabad vagy nem szabad?Adhatom vagy nem adhatom?
Ha a baba szívesen eszi,akkor miért ne??
De mindenki mást fog mondani.
Mostanában indokolatlanul sok a tiltás az allergiára hivatkozva.Én meg azt látom,hogy minél jobban óvakodunk valamitől,és minél később kapja a gyerek,annál több baj van.
Pár napja kezdted, és már adtál neki csirkehúst? Hát te tudod...
A hozzátáplálás pont arról kell hogy szóljon, hogy az anyatejet (tápszert) fokozatosan kiváltod 1-1 új étellel, úgy hogy 3-4 napig adod neki az új ételt egy olyannal, amiről biztosan tudod hogy nincs baja tőle. Ilyen az elején a krumpli, répa, sütőtök, brokkoli.. Ha ezeket már ismeri, evett ilyet, hozzászokott, utána jöhet a csirkemell.
Ha összevissza eteted, lehet hogy nem fogod tudni ha valamire előjön az allergiája, hogy mitől volt.
Nem a 4 hónapos korral van gond, hanem a sorrenddel, és a gyorsasággal.
Ezért kérdeztem,hogy az egyik ezt írja a másik azt...Hogy igazodjon el rajt az ember?
Én mindkét táborral egyet értek akkor,de mit egyen a gyerekem?
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:50
teljesen egyetértek!
kedves kérdező, olvassál utána a kóstoltatásnak, hozzátáplálásnak, már bocs de a gyerekedet egy picit jobban kéne óvnod mint, hogy "kipróbálgatsz" rajta dolgokat :S
nem így működik, hogy ma kipróbáljuk ezt, holnap meg azt, be kell neki fokozatosan vezetni a szilárd ételt, meg van a sorrend, ahogy csinálod nagyon visszaüthet. pár nap után nem kéne husis főzeléket adni.
3 napig egy új ízt szabadnak, aztán a negyedik nap jöhetne a 2. új íz! csirkehús kb. 2 hónap múlva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!