Ha 11 hónapos fiam 2 hete ekcéma miatt "próbadiétán" van, (csak alma, krumpli, csirkehús, répa, sütőtök) akkor már halványodnia kellett volna az ekcémának?
Egy éves most, olyan négy hónaposan lett először 1-2 pöttye. Én is ekcémás vagyok, de csak télen :)
Egész nyáron szép volt a bőre, kíváncsi leszek, mit hoz a rossz idő...
Ami talán bevált: kidobtam a gyógyszertári fürdetőt, nem használok semmit, amiben ásványi olaj alapú összetevő van (paraffin, vazelin és társai). Dm-es babylove tubusos fürdetővel fürdetem (abból is a senzitív). 3-400 ft körül van, kék-fehér a tubus.
Természetesen senzitív mosószer (miattam is, főleg Frosch), öblítő semmi, max. ecet.
Testápoló: semmi bolti, van egy gyógyszertári, kakaóvaj alapú kencém, abban állítólag nincs semmi ásványi olaj - na ez bevált mindennapos használatra. + ha muszáj, akkor 1-2 napig a szteroidos kence.
Köszi!
Igen, tápszeres!
Sajnos a férjem, lányom is ekcémásak, nekem is előjön néha, nem tudom mitől...mosásnál extra öblítés, babé fürdető...
abban bízom, hogy erősödik az immunrendszere, a bőre. Lányomnak születésétől az egész testén volt, most 6 éves, már "csak" a kézfején van.
A nagyobbik fiam megúszta(kop-kop), neki semmi nyavalyája.
A fürdetőt nézd meg, hogy nincs-e benne valami irritatív anyag: antalvali.com. Attól, hogy márkás, még lehet, hogy nem jó :(
Extra öblítés az oké, de ha öblítővel csinálod, akkor semmit nem ér? Azzal megy?
Hát persze, hogy öblítővel... őőőőő:)...
De majd most anélkül. :)
Anyósom szerzett be valami kencét, még nem ért ide vele, neoplant. Esetleg ismerős? A többieknél is kipróbálom, előbb-utóbb csak használni fog valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!