Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak ha a 6 hetes...

Mit csináljak ha a 6 hetes babám nem tud kakálni?

Figyelt kérdés
anyatejes, eddig minden nap volt, ma meg nem tud és csak szenved egész nap.
2009. márc. 29. 20:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ha pár napig nincs kakija, nem gond. Ha úgy látod, hogy tényleg nagyon szenved, adhatsz neki cukros kamilla-, vagy ánizsmag teát. Ha nem segít, kipróbálhatod a Laevolacot, ami lágyítja a székletet, így könnyebb kinyomni a babának a makit. Nekünk ez bevált.
2009. márc. 29. 20:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Lehet, hogy a "maki" is könnyebben kijönne, de a kaki biztosan nem marad bent. B-)
2009. márc. 29. 20:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is cukros kamillateát adtunk neki édesköménnyel.

2009. márc. 29. 20:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha nem tudja kinyomni, jó megoldás a tea mellett, egy lázmérő végét lassan bedugni a fenekébe, majd finoman kihúzni.
2009. márc. 29. 20:44
 5/7 anonim ***** válasza:
De nyugodtan használt a glicerines kupot is, hiszen ezért írta fel a doki. Hosszába félbe kell vágni és szépen lassan be a popsiba, egy kicsit benttartod és meg is lesz a hatása.
2009. márc. 29. 21:50
 6/7 anonim ***** válasza:

szia, nekünk a doki a laveolacot nem javasolta mert puffaszthat illetve szélgörcsöket okoz. Ha már 6hetes adhatsz neki angolvizet is gripe water) ez segít a kakil

ásban meg jó a görcsökre is. Az én fiam borzasztó hasfájós, szorulásos volt, nekünk sokadik próbálkozásra ez vált be meg a glicerines kúp. Én 1/8-ot adtam neki először utána 1/4-et, az használt. A fél szerintem 6hetesen még sok lehet illetve a hirtelen kaki fájdalmas lehet a picinek. Az anyatejes babánál tényleg nem baj, ha nincs minden nap kaki de ha szenved akkor valami kell.Nálunk a fiam egy idő után szívesen megitta az angolvizet, elmúlt a pocakfájás és beállt a kaki is. Ebből kaja előtt adhatsz 5ml alkalmanként, de max egy nap 6szor.

2009. márc. 29. 23:05
 7/7 anonim ***** válasza:
A babák széklete illetve gyakorisága 5-6 hetes koruk körül változik. Anyatejesnél előfordulhat, hogy heti 1 alkalommal van csak, és az is hogy napi 3-4. A lázmérőzéssel kezdd, be kell poposikrémezni és óvatosan bedugni, kicsit mozgatni körkörösen. Nem biztos h azonnal lesz eredmény. 2 napig próbálkoztam, aztán ha nem volt kaki akkor egy fél glicerines kúp mindig bejött. A fontos az, hogy biztos legyél benne, hogy eleget eszik, mert akkor is elmarad a kaki, ha kevés a tej - nem ilyesztgetni akarlak, de én nagyon elbénáztam a 3 hós fejlődési ugrást, ezért írom ezt. A napi 7-8 pisis pelus elegendő információ ehhez - így utólag már nagyon tudom mit kellett volna jobban figyelnem...
2009. márc. 30. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!