5 hónapos babátoknál hányas lyukú cumisüveget (aventesnél) használtok?
Mi pár hete tértünk át a kettesre, s mivel kezdődik a hozzátáplálás (sajnos nem gyarapodott a súlya, s nem tudjuk megvárni a 6 hónapot), így szerintetek elég-e neki a két lyukú vagy vegyünk 3-ast. Mondta a védőnő hogy cumisüvegből adjuk neki úgy hogy 2 dl víz s 2 dl almalé. Holnap kezdjük a hozzátáplálást a 2-es lyukúval. Gondolkozom, hogy majd valamelyik nap beszerzek 3-as lyukút. Ti melyiket használjátok?
Amúgy azért vártunk ilyen sokáig, hogy később kezdjük el a nagyobb lyukút, mert cumizavaros lett (néha, ha el kellett mennem orvoshoz vagy ha olyan helyen voltunk, ahol nem tudtam megszoptatni, akkor kapott csak cumisüveget). Kérdeztem a védőnőt, már nem kaphatja el a cumizavart, de azt hogy hányas lyukút használjunk, elfelejtettem megkérdezni.
Szia! Szerintem annyira hülyeséget azért nem mondott a védőnőd. Mondjuk én is kanalaztam az almalevet a babámnak, de annyira ordított, hogy kér még, hogy a 2. vagy 3. alkalommal áttértünk a pépesre. (botmixerrel pürésítettem). Én egyszer próbáltam cumiból adni az almalevet, de az Avent 2-es cumiból szinte egyáltalán nem jött, ezért feladtam. Hígítással, lehet, hogy jönne belőle.
Én nem féltem ennyire a cumitól, de az én babám tápszert is kap pótlásként. Nálunk is előfordul, hogy nem akar szopizni a baba. Ilyenkor lefejem és úgy adom neki. Egy- két szopi így kimarad, de ha következetes maradok, mindig elfogadja előbb- utóbb a cicit.
Amíg csak pici gyümölcsöt adsz neki, javaslom, hogy előbb a gyümölcsöt kínáld, főleg, ha a pépeset kóstolgatjátok.
Az enyém most lesz 6 hós és lassan már megeszik ebédre egy egész adagot. Délelőtt vagy uzsira, ha kap gyümölcsöt vagy főzeléket, én is először szopiztatok, és utána kapja a 2.fogást. Mi különben már 3-as cumit használunk ( váltakozó áramlású), amiből már tud dőlni a cucc. Azzal vigyázz, mert tényleg könnyen el tud lustulni tőle a baba. Én nem hagyom az enyémnek, hogy ne szopizzon, de néha azért próbálkozik:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!