Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hetes babánál alvás gondok....

4 hetes babánál alvás gondok. Mit tegyek, hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Egyszerűen napközben nem akar aludni. 10 percekre alszik el, utána 10 perc után felriad, és sír, és ezt a 10 percet is csak a kezemben hajlandó aludni. Estére pedig már nagyon nyűgös, pont azért, hogy nem alszik. Mit tegyek, hogy aludjon? Vagy hogyan altassam?
2011. júl. 5. 19:54
 1/9 anonim ***** válasza:
eszik eleget? babák 20 perc után jutnak el a mély alvásba, addig kéne mozdulatlanul tartanod a kezedben, csak utána lerakni. cicin nem alszik el? a legtöbb baba ennyi idősen még azon szenderedik el, próbáld ki, hogy lefeküdtök, oldalára fordítod és cicizzen amennyit akar, hátha így sikerülne. ha felébred 10 perc után, vissza a cicire. lehet még gyenge, hogy annyit szopizzon, hogy jól is lakjon :(
2011. júl. 5. 19:57
 2/9 anonim ***** válasza:

Próbáld a mellkasodra tenni, hogy ott elaludjon, majd mikor már mélyen alszik (kb. 20 perc), berakod a kiságyba!

De az is lehet, hogy nem érzi magát biztonságban, mert túl nagy a helye... Ha ez a probléma, becsavarhatod egy vékony, puha kendőbe így: [link]

[link]

2011. júl. 5. 19:59
 3/9 anonim ***** válasza:

Az enyém is ezt csinálta:(

Csak az segített hogy melléfeküdtem a nagy ágyon(mondjuk nekem is jól esett a pihi),és együtt szunyáltunk

Na ennek az lett az eredménye,hogy napközben csak úgy hajlandó aludni ha lefekszek vele:( 1 éves most

sejtheted mire haladok a házimunkával...

2011. júl. 5. 20:01
 4/9 anonim ***** válasza:

ebben hátha találsz magyarázatot, megoldást:

[link]

2011. júl. 5. 20:13
 5/9 A kérdező kommentje:
Szopizik eleget. Ha a mellkasomra teszem, akkor ott szokott aludni napközben. Pont azt szeretném elkerülni, hogy ehhez hozzászokjon, és később is csak így aludjon. Azt én is észrevettem, hogy elég sok idő kell neki, mire mélyen alszik, addig igyekszem csöndbe lenni.
2011. júl. 5. 20:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Lányom 3 hónapos koráig csinálta ezt. Nem volt baj a szopizással, meg semmivel sem, csak ő nem volt hajlandó aludni napközben.

Aztán 3 hónaposan kifordult magából és napközben is sokat aludt. Azóta is jó alvó.

Vannak ilyen napközben nem alvós babák.

babád mennyire figyelmes? Nem néz mindent? Nem érdekli túlságosan is a világ?

Mert lányomnál ez volt, hogy napközben mindenre figyelt, és inkább nézelődött, mint aludt.

S amúgy este hogy alszik?

Mert ha este alszik, akkor nincs baj.

Én is azt hittem, hogy nagyon nagy baj, ha napközben nem alszik, de egyrészt az idő megváltoztatta őt, másrészt ha éjjel nyugi van, akkor az istenes dolog. :)

2011. júl. 5. 21:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Az enyém 6 hetes, és ugyanez már vagy 2-3 hete... Nem értem. Először azt hittem, a front. De nem, azóta is semmi. Úgy hallom mindenkitől, hogy mindenkié csak eszik és alszik napközben. Én már nem tudom mivel szórakoztatni, egész nap igényel valakit. Maximum a vállamon szunyál el, de ha leteszem, 10 perc, és nyöszög :-) Már vettünk neki egy zenélő-rezgő-világító-patakcsobogós pihenőszéket, de nem sokáig van el benne, és ott sem alszik el. Nem tudom, miért nem alszanak, pedig ez nekik sem jó!!!

Egy viszont nagyon jó, éjjel szinte végig szunyál a saját kiságyában. Tehát nem fél, jól van ott.

Be kéne sötétítenünk talán?

2011. júl. 5. 21:16
 8/9 A kérdező kommentje:
Éjjel elég jó alvó.
2011. júl. 5. 21:51
 9/9 anonim ***** válasza:
A dokim azt válaszolta, amikor kérdeztem, hogy miért nem alszik nappal a lányom, hogy "Anyuka, ha este alszik, akkor ez a baba nagyon kedves magukhoz, örüljön neki!" :)
2011. júl. 6. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!