Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Alvás gondok. Segíííítség! Mi...

Alvás gondok. Segíííítség! Mi lehet a baj? Mit rontok el? Hogyan csináljam, hogy jó legyen?

Figyelt kérdés

Két hete kezdődött,reggel 7 előtt kelünk majd evés.Utána vissza alszik,kb fél 9-ig.Majd jókedvűen ébred,peluscsere,öltözés,játék.Fél11 kor evés és itt kezdődik a gond,mert nagyon nehezen alszik el sír,nyöszörög nem tudom elaltatni ha megy is nagyon nehezen,és van hogy csak hordozóban.Kb 1 órát alszik.Majd felkel,játék és fél 2 körül evés.

Utána megint nehezen alszik el,kivéve ha kimegyünk sétálni akkor szinte egyből.Ilyenkor is egy órát alszik,nagy ritkán másfelet.5 körül megint eszik és fürdés előtt még általában alszik,mert ha nem akkor fürdés után alszik be,d az nem jó,mert akkor is csak egy órát alszik és Ő még eszik 8 után egyszer és akkor meg kipattan a szeme.Most elaludt 6-kor fél 8-kor fürdés és nyügös volt,így már 8 után nem sokkal megetettem.De nem aludt el csak fél 10-kor.Az éjszakát végigalussza.Ja és minden egyes felkelésnél ma pár másodpercig keservesen sírt.

Én már a fogzásra is fogtam,de semmi.

2011. febr. 28. 23:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mennyi idős?
2011. febr. 28. 23:09
 2/14 A kérdező kommentje:
Szia!5 és fél hónapos.
2011. febr. 28. 23:10
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha hattól fél nyolcig alszik, akkor nem fog 8 után rögtön aludni, szerintem nem "fárad" el. Ennyi idősen fürdés előtt játszottunk vele, fürdés, vacsi és alvás. Szerintem az lehet a gond.
2011. febr. 28. 23:15
 4/14 A kérdező kommentje:

Csak az a baj,hogy ha elalszik 2 esetleg fél 3 körül akkor Ő nem bírja ki estig úgy hogy majd csak fürdés,vacsi után aludjon el,mert akkor iszonyat nyűgös lenne.3 óra viszont minimum kell az evések közt is,sőt van,hogy 4 óránként eszik.Tehát ha megvariálnám az utolsó vacsit mondjuk 7 utánra azaz fürdés után akkor így nézne ki:reggel 7,10,13,16,19.Nem tudom,de ha viszont kibír épen 3.5-4 órát is akkor borul és tolódik az egész.

Jó persze nem kell itt pontban du 4-kor enni,de kell valami rendszer.

2011. febr. 28. 23:33
 5/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a fürdetést hozd előrébb, és akkor nem lesz nyűgös. Fürcsi, vacsi és alvás.
2011. márc. 1. 00:02
 6/14 anonim ***** válasza:
Este 6-kor már ne aludjon. -11-kor ha eszik utána miért kell neki aludni? Egyértelműen nem álmos. Egy ekkora gyereknél már nem kell eröltetni az alvást. Tízórai után játszatok, vagy hagyd magára az aktuális dolgaival. Ebéd után biztos alszik egy óriásit. Utána megint jöhet az aktuális tevékenység. 7-kor fürdesd, vacsi és úgy fog aludni mint a bunda. A rendszer nem jelent kőbe vésett dolgot. Abban is lennie kell rugalmasságnak. Az nem gond ha keservesen sír, vannak ilyen morcosan kelő gyerekek.
2011. márc. 1. 07:09
 7/14 anonim ***** válasza:

5 hónaposan már csak kétszer aludt az én kisfiam is. Délelőtt, meg délután egyet. (8 hónapos korától kezdve meg már csak egyszer - előfordult még 10 hós koráig, hogy nagy ritkán kétszer aludt rövidebbet, de 10 hós kora után egyáltalán nem. Ez a mai napig így van, 17 hós, napi 1x alszik, de akkor egybefüggően 2-3 órát.)

Szerintem is túl sokat alszik napközben a tiéd.

2011. márc. 1. 07:15
 8/14 A kérdező kommentje:

De az nem baj,hogy reggeli után vissza alszik?Most is ez van,de nemsoká felkel.

11 után ő lesz álmos,dörzsöli a szemét,nyűgös,nem én akarom,hogy aludjon.De akkor azt mondjátok,hogy ne hagyjam,ha most felébred akkor majd csak ebéd után egyen,de az meg fél 2,hamarabb nem lesz éhes,de kibírja addig?És akkor nyilván ha aludna egy jót este 5-ig mondjuk.Akkor enne és utána megint bírnia kéne vacsiig?

2011. márc. 1. 08:19
 9/14 A kérdező kommentje:

Vagy ne aludjon vissza reggel,majd csak tízórai után?És utána meg majd valamikor az ebéd után?

De ha meg megyünk valahová és álmos úgyis elalszik.

Bocsi,ha értetlenkedek,csak egyszerűen tanácstalan vagyok.

És jár az agyam,hogy hogyan kéne csinálni a dolgokat.

2011. márc. 1. 08:31
 10/14 A kérdező kommentje:
Még valami csinálhatnám úgy hogy aludjon tovább reggel ha akar mondjuk 8-ig,de mivel van hogy 3,5-4 óra múlva éhezik csak meg akkor viszont kitolódna a vacsi,vagy nem 5x enne hanem csak 4 szer,az meg kevés nem???
2011. márc. 1. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!