Miért van az, hogy csak azok az anyukák aggódnak, akiknek a babáik lefelé térnek el súlyban az átlagtól, akiknek meg felfelé mutat extrém eltérést, azok nem?
Kérdező te tiszta hülye vagy! Itt ajánlod a neurológiát, amikor az ideggyógyászati szakrendelést, ami ideggyógyászat, és nem elmegyógyászat! Tudod mi a különbség a kettő között?
A neurológia más néven ideggyógyászat az idegrendszer organikus (szervi) megbetegedéseinek diagnózisával és kezelésével foglalkozó orvosi szakma. Ezzel szemben a psychiátria (elmegyógyászat) a funkcionális, vagyis lelki eredetű zavarokkal, mentális kórképekkel foglalkozik. A neurológiai betegségek okukat és tüneteiket tekintve igen sokfélék. A panaszok között leggyakoribbak a különböző jellegű zsibbadások, bénulások, látászavarok, szédülés, egyensúly és mozgáskoordinációs zavarok, fájdalomszindrómák, görcsök, eszméletvesztések.
Úgyhogy gondolkozz egy kicsit mielőtt nagyképűen osztod az észt, mintaanyuka lehetsz az arrogáns viselkedéseddel. Szégyelld magad.
Az én babám szépen fejlődik, szerintem picit sok kaját is kap, és túl sokat hízik, én a napokban tettem fel erre vonatkozó kérdést, szóval szerintem a kérdésed erős általánosítás, és így, ebben a formában nem igaz.
De előfordulhat, hogy több az a baba, aki lefele tér el, és kevesebb az, aki felfele, és az aggódó anyák száma százalékos arányban meg ugyanannyi.
Ki tudja :)
Nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán általánosítani? Hisz minden gyerek más és más, eltérő ütemben fejlődnek, stb. A felnőttek közül is vannak ,akik vékonyabb alkatúak és ha meggebednek se tudnak hízni és vannak akik meg sajna szinte mindentől... Szóval szerintem nehéz kijelenteni, hogy mikortól számít egy kisbaba "túl ducinak".
Nehéz eldönteni.
Talán a ducibb babák anyukái azért aggódnak kevésbé - már ha általánosíthatok -, mert még erősen él az a közhiedelem, hogy ez a "jólét jele", nem csak anyagiakban hanem úgy egyáltalán.
De azzal nem értek egyet, hogy csak a lefelé való eltérés miatt aggódhatnak a mamik. Én magam is ismerek több olyan kisgyerekesanyukát, aki nagyon is odafigyel a gyerek súlyának kordában tartására.
Ezért szerintem nem helytálló a kérdésed, hogy "csak azok aggódnak"... - és ezt nem rosszból írom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!