Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálással kapcsolatban?...

Hozzátáplálással kapcsolatban? Elsősorban védőnők vagy korababákkal kapcsolatban tapasztalt Édesanyák tanácsát kérem!

Figyelt kérdés

A kisfiam 28 hétre született, most 6 hónapos, de korrigáltan 3 és fél. A védőnőnk kismama, éppen folyamatban van a helyettesítés megoldása, így nem tudok hozzá fordulni. Eddig Beba HA Start Pro tápszert kapott a babám, de újabban ismét felébred kora hajnalban enni, gyanítom, hogy kevés már a tápszer neki. Eddig védőnő tanácsára nem kezdtük meg a hozzátáplálást. Van már egy nagylányom, aki 6 hós koráig csak anyatejet kapott, tehát nem vagyok teljesen tapasztalatlan a kérdésben, de ő nem volt koraszülött, ott semmi probléma nem volt, zökkenőmentesen zajlott minden.

Bár megoszlanak a vélemények, tudom, azért szeretném tudni, hogy okozhatok-e gondot azzal, ha elkezdem neki almával, krumplival szép sorban a kiegészítést? Illetve milyen tejpépet, hasonlót ajánlotok, annyiféle van, elveszek a kínálatban! (a nagyobbik gyermek 12 éves, akkor még nem volt ekkora választék...:)

A tápszert nem kell váltani esetleg más fajtára? Ha eddig Ha-st kapott, okozhat gondot ha ezután nem ilyet adok neki?

Előre is köszönöm annak, aki válaszol, és kérem szoptatással kapcsolatban ne írjatok, sajnos ez már nem alternatíva.:(

2011. júl. 5. 15:07
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, hogy írtatok, jólesik az együttérzés! Köszönöm a tapasztalatot a korababás Édesanyának, olyan jó ilyet olvasni! Gratulálok a nagylányhoz, tudom, rengeteg türelem és nagy szeretet van benned, ezért tart most ott, ahol tart! Nem könnyű...

A mi helyzetünket rontotta az is, hogy amikor már majdnem haza vihettem a kisfiamat, egy szemvizsgálat során kiderült a retinopathia, így egy ROP-os műtéten is át kellett esnie Bpesten. Én nem mentem vele akkor, mert másnap már hozták is vissza a lézeres műtét után ide, vidékre, és a másik gyermekem lelkét próbáltam aznapeste itthon összerakni...Ne tudjátok meg, milyen érzés volt hazajönni a kisfiam nélkül arra az egy estére, belépni a szobába, és meglátni az üres kiságyat...De nem is akarok erről már beszélni, a férjem mindig azt mondja, hogy "ez már történelem, és előre kell nézni!".:) Igaza van, ha a kisfiam ilyen erős, és ennyit küzdött, nem tehetem meg, hogy csak kesergek, boldognak kell lennem, hogy itt van velünk!

Visszatérve a kérdésre, nem váltottam még ki a tejpépet, mert receptre is nagyon drága, és a közgyógy keretünk hó végén lesz feltöltve, majd akkor. Addig is elkezdtük kóstolgatni az almát, úgy tűnik ízlik a kisfiamnak!

Köszönöm szépen még egyszer, hogy írtatok, jó egészséget, és sok örömet kívánok nektek a gyermekeitekhez!

2011. júl. 10. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!