2-3 hónapos babák anyukái. Adnátok tanácsot?
pici a babád, azért nem tud elaludni nélküled mert nem tudja hogy kell, te feladatod megtanítani neki, kevésbé szerencséseknél ez évekig is eltarthat, én fiam pl. 10 hónaposan érett meg rá.
az, hogy ellegyen meg egy olyan dolog, hogy kisbaba, persze, hogy az kell neki, hogy mellette legyél. hát vidd magaddal! minden helységben legyen valami pl. a konyhában pihenőszék, míg főzől tud téged nézni, tegyél rá játékhidat. a nappaliba tegyél le egy játszószőnyeget, míg letörölgetsz, felporszívózol ellesz rajta. a hálóba mondjuk egy színes pokrócot tegyél le, pár színes játékot rá kartávolságra.
nappal próbáltad cicin altatni? sötétíts be, feküdj mellé, öleld magadhoz és ha sikerült elaludnia ki tudsz szökni. csak párnázd ki vagy tegyél a földre papalant nehogy baj legyen!
Vegyél egy pihenőszéket.
Okés a hordozókendő, meg minden, de állandóan nem kötheted magadra, mi lesz ha 1 éves lesz és 11-12 kg??
Akkor én szerencsés anyuka vagyok, mert az én kisfiam jól alszik egyedül is.
4 hónapos és sokszor átalussza az éjszakákat.
Kezdettől rádió mellett volt egész nap. Éjszaka kislámpa világít.
Alváshoz nyugodt környezete van, félhomály nappal is.
(most is itt alszik, és veszem észre, nincs is lehúzva a redőny)
Ha nyugtalan, akkor kap cumit.
Eleinte nehezebben aludt el, de melléültünk, cumi a szájába, ő a kiságyban és "sisteregtünk" neki, tartottuk a cumit, hogy ne essen ki. Először ez fél óra volt, majd egyre kevesebb. Már nem szükséges csak ritkán.
ja, és nem ugrunk neki az első felsírásra.
Van, hogy ha pl. reggelizünk, hogy hagyjuk sírni, csak akkor veszem fel, ha nagyon bömböl, vagy ha mondjuk 20 perc siránkozás után sem alszik el.
dehogy hagyd sírni, azzal nem egyedül tanul meg elaludni hanem azt tanulja meg, egyedül van.
amit az előző írt nagyon jó.
vagy ütögetheted a popiját ha hason fekszik és halkan susogj neki. még tényleg kicsi ehhez, pár hónap múlva már sok praktika lesz rá :)
2,5 hós leányzó egyedül szintén nem nagyon tud elaludni, de az egyedül ellen jó neki a cumi szerencsére. Van, amikor ott kell lenni, vagy beszaladni 2 percenként odaadni a cumit, de többnyire azzal el tud aludni napközben. Éjszakára pedig általában nem kell neki.
Szerintem is azt próbáld meg, hogy próbálsz neki jelezni, hogy ott vagy. Én pl. mindig elmagyarázom neki, hogy anyu most kimegy, behozza a mosott ruhát, de mindjárt jön. Lehet, hogy nyűglődik picit, de pár percet kibír. Behozom a cuccot, és ott van a szárító a játszószőnyegétől fél méterre. Folyton mondom neki, hogy itt vagyok, mit csinálok, ő meg néz, és így el van. A többi dolgot meg akkor csinálom, amikor alszik. Hajrá neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!