Beadatjátok (esetleg ár be is adattátok) a bárányhimlő elleni védőoltást?
10 hósak vagyunk.
Egész életére védettséget nyújt az oltás?
Szia!
A barátnőm a gyerekorvosunk asszisztense így elős kézből kapom az infokat. Minket a dokinéni anno lebeszélt róla és most be is bizonyosodott hogy milyen jól tette. Ugyanis kiderült, hogy nem elég az oltóanyag mert öt évente meg kell ismételni. Minél több oltóanyag jut a szervezetbe, annál jobban gyengül az immunredszer. A betegségtől nem nyújt védettséget, csak a lefolyása lehet gyorsabb de ez nincs orvosilag bebizonyítva, és a szövődmények is ugyan úgy kijöhetnek a gyermeken. Úgyhogy a legfrissebb álláspont szerint inkább jobb nem beadatni. Persze az oltóanyag készítőknek és a gyógyszerkereskedőknek ez nem túl jó hír, de én nem adattam be és nem is fogom beadatni. Most 11 hónapos a kislányom. Ha elkapja a gyermek és megfelelően van kezelve akkor semmivel sem lehet nagyobb baja mint anno nekünk. Én is átestem rajta és sokan mások is. De te döntesz. Konzultálj a gyermekorvossal és mérlegelj belátásod szerint.
Én is ezen gondolkodom hetek óta,a kicsi fiam most lesz 10 hós.Én azt hallottam róla,hogy ha el is kapja a bárányhimlőt a babóca akkor hamarabb átvészeli,és kisebb az esélye a szövődményeknek.Én azért voksolok mellette,mert amikor a nagyfiam himlős lett ő akkor volt 4 éves.Az első pár nap kínszenvedés volt,magas láz,mindig vakarózni akart, bármivel kentem viszketett neki.Szóval örültem volna neki ha könnyebben átvészeli,de szerencsére nem látszik egy pötty helye sem.Mindenesetre én mielött végleges döntést hozok megkérdezem a dokinéninket,hogy ő mit javasol!
És nem nyújt védettséget egész életre!
Szia!
1éves múlt a kisfiam, eddig több nemkötelező oltást is kapott.
DE a bárányhimlő ellen nem oltatom be. Elvileg egy ártalmatlan kis betegség, amin mi is átestünk. Remélem még gyerekkorban átesik ő is, mert igazándiból csak felnőttekre "veszélyes".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!