Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak ilyen helyzetben...

Mit csináljak ilyen helyzetben? Nem eszik "rendesen"!

Figyelt kérdés
7 hós babámmal hétfőn voltunk mérésen,kiderült,semmit se hízott egy hónap alatt (7200g).Doki rögtön írt fel tejpépet,"egyenlőre"napi1x. A baj az,hogy nem fogadja el,kényszerrel se lehet belerakni két kanálnál többet.Próbáltam cukrozni,sokféle gyümit is belekeverni,sehogy se jó.Amúgy a zöldségeket se fogadja el!Csak az édes gyümiket,meg az anyatejet.De úgy néz ki,ez már nem elég.Sos!
2009. márc. 28. 17:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
31%
Anyatejes táplálása tart még? Vagy már leválasztottad? Hirtelen választottad le, vagy fokozatosan. Ha nincs tejed, akkor is tedd fel cicire, mert beindul a tejtermelés! A cukrot viszont felejtsd el, mert tönkreteszed a fogzását, rosszak lesznek a fogai egész életében! Próbáld meg, hogy nem turmixolod a neki készített ételeket, hanem villával összetöröd és pici mennyiségeket adsz a szájacskájába, kiskanállal. Pl. krumpli-alma-banán.
2009. márc. 28. 17:17
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Ilyen korban teljesen normális, hogy nem vagy alig változik a baba súlya. Lányom is 2 hónapig alig hízott valamit. Ilyenkor egyrészt nyúlnak, másrészt sokat mozog és lemozogja.

Erőltetni nem tudod az evést, és felesleges is, csak megutáltatod vele, ha belenyomod a kaját.

Egy baba mindig eszik annyit, amiennyi kell neki, ha éhes lesz, meg fogja enni az anyatejen kívül a másik kaját is.

Én inkább adnék neki többször gyümit, esetleg babakekszel keverve, majd fokozatosan belekverni zöldségeket.

2009. márc. 28. 17:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi is így vagyunk. Születése óta szenvedünk az evéssel, csak ő tápszeres baba. Milyen tejpépet írt fel a doki? Talán Sinlacot? Az én lányom most néztem meg hogy hét hónaposan 7000 g volt. Most 11 hónapos és 8500 g. És ő még ráadásul válogatós is. Az általam készített kaját meg sem hajlandó enni vagy csak nagyon ritkán. De ne tömd a babába, mert én is elkövettem ezt a hibát és nagyon megutálta az evést. És nem fogzik a babád véletlenül? Csak mert akkor még jobban étvágytalan az én lányom is. És hát a mozgás is hozzájárul, hogy ilyenkorra már lelassul a gyarapodás. Én azt mondom, próbáld meg anyatejcsivel ízesíteni neki a kajákat, cukrot kerküld azért még, a tejpépbe is tehetsz gyümit és a zöldségeket is csináld úgy, hogy először a gyümölcs íz domináljon bennük és lassan fokozatosan egyre kevesebb legyen a gyümi a zöldségben. Valamint nálunk egy időre bevállt, hogy többször adtunk neki kevesebbet. És mindíg lefoglaljuk evés közben. Inkább játék az evés. Így dupla vagy akár tripla ideig is eltart egy evés mint kellene, de nem baj mert legalább megeszi. Énekelünk, mondókázunk, a zenélő plüsseivel szórakoztatjuk, zenélő TV-ével, kap egy kanalat a kezébe, turkálhat az ételben stb.... És így megy ez váltakozva már hónapok óta. Nagy kínlódás. Van amikor egy hétig sem fogadja el a tápszert, és már ki tudja hányadik fajtájú és ízű tápit kapja. És adjál neki Cebiont. Sőt a Bérescseppet is próálhatsz. Tegnap kiderítettem hogy azt is lehet már adni hat hónapos kortól és nagyon jó étvágyat csinál a babáknak. Én is hétfőtől fogom adni neki a Bérest és várom a csodát. A lényeg, hogy ne keseredj el!!!! És ne legyél ideges mert azt is megérzik. Én is már gyomorideggel etettem és még rosszabb volt a helyezet. Szerintem nem sovány a babád és amíg nem fogy addig nem lehet baj sem. Azért írd meg hogy milyen tápit írt a doki. Nekünk a Sinlac bevállt éjszakára de nem tejpépként készítve mert úgy meg túl édes és sűrű neki, hanem tápszerként adva. És én még azt is csináltam, hogy bevezettem neki a napi 2x főzelék adagot. Hát most hírtelen ennyi jutott eszembe. Üdv.

2009. márc. 28. 17:29
 4/11 A kérdező kommentje:

Milupa tejpépet kaptunk.Próbáltam ízesíteni,semmi.Zöldséget gyümivel is,de úgy is csak pár kanállal kap.Anyatejből annyit eszik,amennyit kér.Nem fogzik épp,nemrég jött ki a 3.foga.Egyszerűen csak "finnyás".Cukorral csak azért próbálkoztam,hátha édesen kell neki,de nem.Amúgy nem kap cukrot,ne értsétek félre!

Amúgy én nem aggódnék,csak a doki ilyen.Két hét múlvára visszarendelt mérésre.Félek hogy ha nem hízik úgy,ahogy ő "akarja",macerálni fog (régimódi).

2009. márc. 28. 17:46
 5/11 A kérdező kommentje:

Amúgy sokszor rakom cicire,de úgy tűnik,ennél több tejem nem lesz :( Próbálok sokat inni,meg vettem tejserkentőket,de nincs látszatja.

Ja,amúgy egész nap kúszik-mászik,eleven kislány :)

Köszönöm a válaszokat!!!

2009. márc. 28. 17:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Tényleg ne erőltesd a kaját, mert ilyenkor válhatnak rossz evővé, ha megutálják az étkezést. A dokival ne foglalkozz. Tudom, mondani könnyű.
2009. márc. 28. 17:50
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne foglalkozz az orvosi "utasítással". Ilyenkor már sokkal kevesebbet híznak a babák, mint előtte. Én biztosan nem próbálnám beletömni amit nem szívesen eszik. Ha a gyümölcsöket szívesen eszi, akkor esetleg ezeket keverd krumplival vagy másféle zöldséggel. Ha már szívesen elfogadja, akkor növelheted a zöldség arányát a pépben és a gyümölcsét fokozatosan csökkentsd. Az anyatejre még nagy szüksége van és ezt ő is "érzi", kár a tejpépet adni neki, mert az csak sűrű tápszer. egyébként az én kislányom is most 7 hónapos és szerintem még nincs 7 kiló (6 hónaposan volt 6640g). Ha a te babád is megduplázta a súlyát, akkor kár aggódni. Biztosan már ő is sokat mozog, az pedig elégeti az energiát. Legfeljebb 1 évesen egyikük se lesz 10 kiló..na és akkor mi bajuk lesz???? 4 gyerekes anyuka
2009. márc. 28. 17:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Közben írtál, így kilőve a gyümi-zöldség mix.. Akkor se kell aggódnod, az orvos meg úgyse tud semmit tenni. Gondolom nem fog kimenni, hogy ellenőrizze, odaadod-e a pépet... 4 gyerekes anyuka (előző)
2009. márc. 28. 17:56
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm Lányok!Igen,én se akarnám erőltetni,csak aggódtam(-dok).Meg aztán,persze,nem számít mit mond a doki ilyen esetben,de azért mégis rossz,ha megjegyzést tesz,vagy felír újabb tápszert,esetleg kivizsgálja...

Amúgy 2750g-mal született,úgyhogy a súlyát már rég megduplázta :)

2009. márc. 28. 18:26
 10/11 anonim ***** válasza:
17,29-es vagyok. A milupát ette a lányom is kezdetben de egy idő után megunta. Ekkor váltottunk a Beba banánosra. Nyolc hónapos kortól lehet adni neki. Addig húzzátok ki és esetleg próbáld meg azt. De a Sinlac az nálunk mindent vitt. Írasd fel a dokival mert úgy jóval olcsóbb. Ja és én a helyedben dokit váltanék, főleg ha ennyire elavultak a nézetei. Manapság a jó orvos is halad a korral függetlenül attól, hogy hány éves.... Sok sikert.
2009. márc. 28. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!