Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, hogy a lányom...

Mit tegyek, hogy a lányom újra rendesen egyen? Ti mit csináltatok hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

17 hónapos lányom pár napig anyósomnál volt, aki természetesen csokit csokival adott neki. Nagyon mérges vagyok emiatt! Itthon is megkapja a gyerek az édességet, de nem határtalanul...

Viszont azóta nem hajlandó semmit megenni, eltolja az ételt és mindig a hűtőhöz megy, kéri az édességet...

Már nem tudom, hogy mit tegyek...ez így nem állapot.

2010. okt. 25. 11:02
 1/6 anonim ***** válasza:
17 hónapos, már megérti, ha elmagyarázod neki, hogy először rendes étel, és utána lehet az édesség. Lehet, hogy lesz hiszti, és nem eszik. De ha megéhezik, megérti, hogy enni kell, és utána lehet enni édességet. Nem tudsz mást tenni, legyél kitartó. Kisfiam is néha csak nasit akar enni, de már tudja, ha nem eszik rendesen nem kap.Ő 20 hónapos.
2010. okt. 25. 11:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezzel próbálkoztam. 2 napja semmi eredmény... Már kezdek aggódni, hogy minimális kajával meddig bírja a gyerek?
2010. okt. 25. 11:38
 3/6 anonim ***** válasza:
első vagyok. Annyit eszik, amennyi kell neki nyugi. Kisfiam fogzáskor 1 hétig nem evett szinte semmit,de tényleg semmit. Én is aggódtam, de valamennyit evett. Én ekkor adtam a krémtúrót, joghurtot, és amit szívesen megevett. Hála istennek nem szokott rá. Próbálj vele kompromisszumot kötni.Tedd elé a csokit, és mond meg neki, hogy csak akkor ehet belőle, ha evett mást is. Ez hátha motiválni fogja.
2010. okt. 25. 12:40
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaidat!

Én is próbálok olyat elé tenni, amit szeret, pár falat lecsúszik, de ahhoz képest, amit eddig evett olyan kevéske...szerencsére inni sokat iszik.

Remélem, hogy sikerül valahogy visszahozni a "régi" rendet.

2010. okt. 25. 13:08
 5/6 anonim ***** válasza:

16 hónapos a lányom és nálunk is ez van, de én vagyok a hibás, mert már régóta ebéd után kap egy kis nasit (pudingot). Ezt persze már megtanulta, és mostanában alig eszi meg az ételt, mert egyből kéri a nasiját. Ha nem kapja meg, ő is egyből megy a hűtőhöz és reklamál.

Szerintem egy 17 hónapos még nem nagyon érti, ha elmagyarázod neki hogy mit kell előszőr ennie. Legalább is az enyémet nem érdekli.

Már 2 napja nem akar egyáltalán uzsonnázni sem, de ha a pudingot adnám neki, az biztos kéne. Úgyhogy 2 napja minimálisat eszik, és nem történt semmi, nem ébredt fel éjszaka sem hogy éhes. Pedig én ettől rettegek mindig.

De most kitartok amellett, hogy nincs nasi, majdcsak elfelejti.

2010. okt. 25. 14:14
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Most úgy tűnik, rendeződnek a dolgok, 3 nap minimális evészet után kezd megtörni a jég...ma már rendesen evett mindent a gyerkőc.:)

Nasit egyáltalán nem kap...és úgy tűnik, nem is hiányzik neki.

2010. okt. 27. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!