Mit csináltok akkor, ha nem csillapítja a babátok lázát a Nurofen, Panadol?
Leoltoztetem pellenkara vagy nhagyom, hogy jatszon a langyos vizben.
Amikor en gyerek voltam, akkor hideg tejes ruhat csavartak a lbamra, es allitolag az is hatott.
a fiamnak minden betegségénél 40 körüli láza van, én sem rohanok vele az ügyeletre kéthavonta..
váltogatom a különböző hatóanyagú lázcsillapítókat - így nem kell 6 órát várni, csak 3-at a két lázcsillapító között és hűtőfürdőztetem - sokan nem jól csinálják a hűtőfürdőt (érdemes a neten megnézni, hogy kell pontosan), pedig ez a leghatásosabb, azonnal hat, nagy segítség addig, míg hat a gyógyszer
jobbulást nektek
Felhívtam az ügyeletet, ahol közölték, hogy adjak neki Nurofent... de még egyszer mondom mindenkinek éppen ez a probléma, hogy sem a Nurofen, sem a Panadol nem használ!!! Tehát nem tudom váltogatni a lázcsillapítókat, mert nem érnek semmit!
Most ért haza a férjem, megyünk a kórházba!
Azért köszi a válaszokat!
Csatlakozom az utolsóhoz.
Langyos vízbe ültesd a babát, hogy minél jobban ellepje, fokozatosan hűtsd le kb. 30 fokra, max. 10 perc. A testborogatás nekünk egyik gyereknél se jött be, a csukló-boka borogatással pedig vigyázni kell.
Szia
Nekünk a vizeslepedőzés vált be. Tudom, hogy drasztikus, de hatásos. Én úgy szoktam, hogy megkapja a lázcsillapítót, mellette lehúzom lepedővel a lázát 37,5ig. Onnan már a lázcsillapító is hat.
A hűtőfürdőben nem marad meg a lányom, így meg 15 perc alatt túl vagyunk az egészen.
Nekünk kb. másfél hónapja volt ilyen nagyon makacs láza a 15 hónaposomnak.
Többször is hívtam az ügyeletet, ők adtak tanácsot. Azt mondták bevinnem felesleges, mert ők sem tudnak többet tenni.
Az volt a különbség, hogy nekünk a Germicid C is csak 39,1-re húzta le. Végül a Germicid c és 5 ml nurofen EGYÜTTES kombinációja vitte le. Soha nem gondoltam volna, hogy ezt szabad egyszerre, de az ügyeletes ezt tanácsolta és bevált.
Másnap kijött a gyerekorvosunk, és felírta ezt a kúpot:
noraminophenazoni
Nagyon jó volt, 3 óra elteltével pedig nurofent kapott, ami úgyszintén hatott, a germicid pedig csak este kellett.
Azt kihagytam, hogy a hűtőfürdő is alig vitt le valamit a lázán, pedig jól csináltam, mert kérdeztem, hogy pontosan, hogy is kell.
Egész éjjel fél percenként borogattam a homlokát, csuklóját, bokáját.
Mondom......semmitől nem ment le a láza.
Soha nem voltam még ennyire kétségbeesve, rettegtem a lázgörcstől is.
Jobbulást nektek, és keress valami megoldást, mert az nagyon nem jó, ha tartósan ennyire magas a kicsi láza.
Az én kisfiamnak is 3 hete volt ilyen makacs magas láza.
Nem vitte le sem nurofen, sem panadol. Bevittük az ügyeletre, kivizsgálták (mert az hülyeség, hogy ők sem tudnak mit csinálni, az okát kell megtalálni a láznak, nem csak a tünetet kezelni!), így vettek vért, vizeletet, megnézték a torkát, meghallgatták a tüdejét, egyikkel sem volt probléma, így azt mondták ez a 3 napos láz nevű dolog, amit valami vírus okoz, tehát innentől kezdve már ők is csak láz csillapítást mondták. A hűtést pedig nem a végtagokon kell végezni, hanem a törzsén a gyermeknek!!! Vizes lepedővel körbe kell csavarni a törzsét és gyakran vizezni újra. Ez hatott náluk valamennyire (38,5-ig levitte), meg a kataflam cseppek + Mexalen kúp. Utóbbi recept nélkül kapható lázcsillapító! Esetleg azt is próbáljátok ki!
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!