Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elvigyem magammal a gyereket...

Elvigyem magammal a gyereket a vizsgámra, vagy nem?

Figyelt kérdés

Május elején lesz egy nagyon fontos vizsgám a főiskolán. A suli tőlünk 250 km van. A fiam akkor lesz 4 és fél hónapos. Most csak anyatejes, szoptatom, remélem, hogy akkor is csak az lesz! Nem tudom, hogy mit csináljak! A férjem elvinne kocsival, vigyük-e a gyereket, aki néha még az 1 órás kocsikázást sem nagyon bírja ki, mi lenne vele most, amikor majdnem 3 óra az út?? Csak fekve tudok szoptatni, tehát nem tudom, hogy ülve, vagy pl. a kocsiba, hogy tudnám megszoptatni. Illetve hogy lenne el a férjemmel, amíg én várakozom a vizsgára, és ott vagyok.

Az autónk kicsi, a babakocsi be sem fér sajna. Maradna a hordozó. A másik lehetőség,hogy csak én megyek el, egyedül vonattal, és a fiammal Anyós maradna itthon. Van tejem lefagyasztva, azt kapná. Na de mit csináljak én egész nap a cicimmel?? Fejjem le a vonat mosdójában, és utána?? Öntsem ki, vagy mi?? Még egy megoldás lehetne. Decemberben is van újra vizsga, akkor már majdnem 1 éves lesz a fiam, nem valószínű, hogy szopik már, így jobban tudnék mozogni, és mehetnék le egyedül vonattal.

Áhhhhhhhh!! Nem tudom, hogy mit csináljak!! Már elég régóta halasztgatom ezt a vizsgát. Ti mit tennétek ilyen esetben?? Köszi! :-))

2009. márc. 28. 09:47
 1/10 anonim ***** válasza:
ha mehetsz dec-ban, akkkor szerintem menj akkor. max szólj a dékánnak, h mi a szitu. az a legegyszerűbb, a baba akkor már lehet, h elszaladgál a folyosón és eljátszik a többiekkel amíg te épp bent vagy.
2009. márc. 28. 09:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Komolyan mondom, hogy már nem is érdekel a suli, csak sajna van elég komoly összegű diákhitelem, és ezért nem akarom veszni hagyni! Bár diplomám még nem lesz, nincsen nyelvvizsgám. A szakdoga kész, elfogadták, már csak ez a vizsga lenne, és a védés + az ÁV! :-))
2009. márc. 28. 09:51
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha meg tudod ezt oldani decemberben, akkor jobban jársz, ha akkor mész, egy egy éves gyereket már nyugodtan ott lehet hagyni a férjednek, vagy a nagyinak. Szerintem akkor elvinni is fölösleges, te is jobban tudsz a dolgodra koncentrálni, és ő sem unatkozik ott. Ha viszont most szeretnél menni mégis, akkor is jobb ha nem viszed, ez elég nagy tortúra egy olyan babának aki nem szeret autózni. Az én kicsi fiam is volt már 4 hónaposan a nagyira hagyva, abból nem volt semmi gond. Igaz, ő akkor már tápis volt. Amúgy szerintem igen, ha mész, azt tudod csinálni, hogy kimész fejni, csak hogy ne feszítsen annyira. Hát mást nem tudsz csinálni, mint hogy kiöntöd, de ez nem olyan tragédia azért, ha egyszer nincs rá szükség és nem is tudnád hová tenni.
2009. márc. 28. 10:05
 4/10 anonim ***** válasza:

velem dettó ez van, nyelvvizsgám máig nincs, ezért hiába államvizsgáztam, csak igazolást kaptam, h diplomás vagyok, de maga a diploma fejléccel randelkező papírt nem kaptam még meg:)))

ha meg nincs nyelvvizsga, akkor mindegy mikor csinálod:)))

1. voltam

2009. márc. 28. 10:07
 5/10 A kérdező kommentje:
:)) Köszi! Csak ne lenne az a fránya diákhitelem! Elég sok, kb. 1,8 millio Ft. :-(((((
2009. márc. 28. 10:15
 6/10 anonim ***** válasza:

1. vagyok

ismerős... nekem is van, azt sem tudom, h hány millió ft. komolyan. de rengeteg, az bizti, mert olyan 250 rongy volt 1 félév. ez 7szer. szóval simán üti a 2 millát sajna. dehát ez van, majd lesz vmi megoldás, ha a manó nagyobb lesz, irány a nyelvsuli:)))

2009. márc. 28. 10:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!!! HUUUU!

Az igen! Ha van rá lehetöséged akkor inkább menj decemberben igy neked is jobb, meg a babunak is jobb lenne!

Hát az bizti hogy most nagyon nehéz lenne megoldani ha most mész! Probáld meg inkább decemberben, igy legalább a vizsgán is ott vagy, meg a babucit is könnyebben itthon mered majd hagyni!

Mindent jot, és sok sikert a babához és a vizsgához!

3 honapos baba mamája :-D

2009. márc. 28. 10:25
 8/10 A kérdező kommentje:

Ha lenne fölös 2 millám, kifizetném, és kész, de nincsen!

:-))))))))

2009. márc. 28. 10:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én is suliba járok, kb 230 km-re van a suli. A mostani vizsgaidőszakkor 2 hónapos volt a kisfiam, de muszály volt vizsgáznom, nagyon sok a tandíj... A férjemmel mentünk kocsival, vittük magunkkal, nagyon jól bírta, egy kis angyal volt. Vizsga előtt még megetettem (cumisüvegből, mert szoptatni sehol sincs hely), és ha végeztem, utána is és irány haza. Én a helyedben nem halasztanék, minnél tovább halogatod, annál nehezebb lesz. Én is halasztottam egy évet, de utána még nehezebben álltam rá vissza. Jó babázást.
2009. márc. 28. 11:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is tanulok a babám mellett. 8 hónapos volt, amikor kezdtem, akkor simán ment a dolog. Egész nap itthon játszott a férjemmel és anyummal, tejet lefejve cumisüvegből kapta + tápszer, nagyon jól elvolt. Most 14 hónapos, ha elmegyek hiszti van, egyre nehezebb. Szerintem csináld meg most, mert később egyre nehezebben akar majd elengedni. Ha kell, akkor a suliben több esélyed van olyan helyet találni, aholl tudsz fejni, mint a vonaton. Esetleg egy helyben lakó csoporttárs? És ha higénikus helyen le tudod fejni a tejet, az hűtés nélkül is eláll minimum 12 órán át. Sok sikert!
2009. márc. 28. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!