Judavi kérdése:
Cumi vagy ujjszopás? Hagyjam vagy ne hagyjam?
Figyelt kérdés
8 hetes fiam születésekor határozottan cumi ellenes voltam. Aztán csak beszerzünk egyet és segített is elalvásnál, megnyugvásnál. 1 hete azonban megtalálta a hüvelykujját, azóta inkább azt részesíti előnyben. Sokan mondták, hogy jobb a cumi, mint az ujjszopás, mert az ujja mindig kéznél lesz ezért nehezebb róla leszoktatni. Melyik a kisebbik rossz?2011. júl. 2. 19:10
11/12 anonim válasza:
Én nem hagytam ikreimnek az ujjszopást,a kezükkel mindent összefogdosnak,aztán vegyék a szájukba?Kb 4 hósak voltak,mikor akarták szopni az ujjukat,de én mindig odaadtam inkább a cumit,most 16 hósak,és nem bánom,hogy cumiznak,mert megnyugszanak tőle,így fogzás idején is.
12/12 anonim válasza:
Szerintem agyerek fog dönteni. LÁnyom is cumizott, majd amikor megtalálta az ujját, többé nem kellett a cumi. Most 15 hónapos és csak elalvásnál szopizza az ujját. Mióta aktívan játszik és szükség van hozzá a kezére nem tudja szopni az ujját, míg a cumi ilyenkor is a szájában lehetne. Én örülök, hogy így alakult.
Van egy barátnőm, már 37 éves és nagyon sokáig cumizott. Mivel beszélni is így kezdett nagyon csúnya selypítősen beszél. Hiába járatták logopédushoz, még felnőtt korában is járt, nem tudta ezt a cumitól rosszul beidegződött nyelvtartást kijavítani. Szóval cumis babák anyukái figyeljetek oda erre is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!