Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fontos a babatea vagy lehet...

Fontos a babatea vagy lehet sima is? /Lipton/ Cukorral, mézzel vagy anélkül?

Figyelt kérdés
Végül is én is citromosteán nőttem fel...
2009. márc. 27. 21:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát a simában koffein van, a babateában nincs. Egy éves kor alatt nem adnám semmi képp a simát, főleg nem mézzel és inkább cukor nélkül vagy gyümölcscukorral. Egy éves kor után is csak egy decit adnék max. Az én lányom így is pörög egész nap, hátha még koffeines cuccot adnék neki.
2009. márc. 27. 21:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha teát akarsz adni, akkor inkább a babateát add, abban nincs izgató anyag (tein). Még a babateát is halványra, gyengére készítsd. Mézet 1 éves kor előtt nem szabad a babáknak adni. A babateák íze cukor nélkül is jó és így legalább a baba szomját is oltja, nem úgy, mint a cukros tea. Egyébként a szomjoltásra legjobb a felforralt és lehűtött víz esetleg a boltban kapható babavíz..
2009. márc. 27. 21:22
 3/5 anonim ***** válasza:
89%
A sima teában koffein van, némelyikben több mint a kávéban. A méz bizonyitottan allergizál ezért egy éves kor alatt egyáltalán nem ajánlott. Én biztos nem adnék neki, de te döntesz. Ha nem akarsz babateát főzni, akkor inkább gyümilevet adj.
2009. márc. 27. 21:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

babatea cukor nélkül. a sima teában nem koffein van, az a kávéban van, hanem tein, ami ugyan annira pörget, csak hosszabb ideig tart. a koffeintől felpörögsz kb fél órára, aztán semmi, a tein sokáig "hat".

mézet tényleg ne.

2009. márc. 27. 21:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Mézet nem kaphat bele egy éves koráig. Nekünk érdekes módon a védőnő a babateákat sem javasolta 3 hónapos kor előtt, hanem pont a sima (Lipton, Earl Grey, stb) teákat mondta, de persze nem úgy, ahogy mi isszuk. Szóval ő azt mondta, hogy egy liter vizet forraljak fel, és amikor felforrt, egy pillanatra mártsam bele a filtert, csak hogy épp megszínezze. Aztán azt mondta, hogy egy kávéskanál cukor egy deci teához és pár csepp igazi citrom leve. Eleinte így is kapta, csak én ezt tiszta pocsékolásnak tartom. Amúgy azzal tényleg semmi gond nem volt, hogy rendes teát kapott, mert hát igazából nem is volt ez tea, csak megszínezett víz, én megkóstoltam és alig volt íze is. Csak az, hogy egy filtert elhasználjak ahhoz, hogy megigyon egy deci teát naponta... Szóval ez nagyon pocsékolás szerintem. Szóval végül a filtert ki is hagytam, és forralt vízből limonádét kapott (ezt is ajánlotta a védőnő), ezt is szerette. Aztán amikor 3 hónapos lett, akkor vettem neki már Hipp teát, azóta ilyet iszik. Most másfél éves, már issza a miénket is, de én magamnak nem főznék naponta, ezért még issza a babateákat, mert az pikk pakk megvan. A cukorral nincs gondunk, szépek a fogacskái, és nem is túl édesszájú, csak amennyire minden gyerek az.
2009. márc. 27. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!