Anyukák akik még nem szeretnének újra babát és hőmérőznek! (? )
hőmérőzés nem egy biztos módszer, főleg nem szoptatás alatt, mert akkor teljesen rendszertelen minden.
nem szoptatásos időszakban, szabályos ciklusnál tudom elképzelni a következőképpen: - ciklus elején önmegtartóztatás
nemi élet csak akkor mikor már megemelkedett a hőmérséklet - ez mehet a ciklus végéig.
Köszi,de írtam,hogy már nem szoptatok! 2x menstruáltam szülés óta (februárban szültem),30 napos volt a ciklusom. Szülés elött is annyi volt mindig pontosan.
Mellette továbbra is használnánk a pharmatexet,de azért csak többet tudnék hőmérőzéssel..
ja bocs, első vagyok újra. akkor marad ugyanaz, amit az elején írtam. ciklus elején valami biztonságosabb módszer kell, mert nem lehet soha se tudni, hogy mikor következik be a peteérés. élesben is alkalmazni a hőmérőzést akkor javasolnám, ha előtte följegyzel pár hónapot, hogy megismerd a tested működését, mert mi van ha valamit rosszul értelmezel?
Ezt tudom javasolni. Előtte, hogy védekeztetek? Ahhoz a módszerhez nem akartok visszatérni?
Vagy még egy alternatív lehetőség: Ovulációs tesztet is összekötni a hőmérőzéssel. Ezt vaterán ajánlom beszerezni, mert dm meg hasonlókban a gatyád rámenne.
Igen,tudom,hogy nem biztonságos. Én anno gyógyszert szedtem,de híztam vagy 20 kilót,ezért abbahagytam már rég. Így a dokim sem igazán ajánlotta nekem ezt a módszert. Miután abbahagytm a szedését,pharmatexxel védekeztünk bő egy évig,igaz nem lett volna már akkor probléma,ha teherbe esem,de nem estem,szóval nekünk bevált.Persze lehet csak szerencsénk is volt. Aztán amikor úgy döntöttünk,hogy jöhet a baba,azt is elhagytuk és szinte rögtön teherbe is estem. Na akkor használtam az ovutesztet,ami nagyon sokat segített,mert megtudtam hogy hiába pontos 30 napos ciklusaim vannak,a pé-m mindig csak a 18-19. napon volt.
Most 4 hónapja szültem és még semmi kedvem teherbe esni,bár kis korkülönbséggel várnánk a köv. babát,de nem most:) A spiráltól írtózom és félek tőle. Az óvszer megölte a szexet nálunk...szóval csak ezek maradtak.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!