Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumit mikor kapjon elöször a...

Cumit mikor kapjon elöször a baba?

Figyelt kérdés
Ha tudom szoptatni,akkor nincs is szükség a cumira? Vagy könnyebben megnyugszik cumival? Ti hogy csináltátok?
2009. márc. 25. 22:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Én szoptatok még ma is szinte csak... szoptatok.. :) de az első perctől cumiztattam. Nyugtatásképpen. Alváshoz mindig használja csak éjjel nem újabban. de amúgy mi nagyon szertjük. Nappal meg szinte el sem alszik a nélkül.
2009. márc. 25. 22:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam elmúlt 3 hónapos. Kb. egy hónapos lehetett, amikor kifőztem a cumiját, hátha szükség lesz rá, de nem kellett neki. Általában elvittük magunkkal, mikor mentünk sétálni a babakocsival, hiába sírt, nyűgös volt,akkor sem fogadta el, csak egyszer. De azóta egyszer sem. Cumisüvegje sincs, illetve nem használjuk, bent van a szekrényben. Ő csak anyatejes, se teát, se vizet nem kap. Szerintem ki kell tapasztalni, hogy van-e rá igénye. Az enyémnek valószínűleg azért nincs, mert nagyon sokat cicizik egy 24 óra leforgása alatt.
2009. márc. 25. 23:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kislányomnál mi 2 hetesen próbáltuk ki a cumit, először eljátszott vele, aztán többet el se fogadta...Ő is csak anyatejet kapott, és cumisüveget se használt. Néha szükség lett volna rá, hogy cumisüvegből szopizza ki a lefejt tejet, de ez egy alkalommal se sikerült. Ő is cicifüggő volt kiskorában, most sincs rá panasz, pedig hamarosan 2 éves lesz! :-)

Ő a cumi helyett felfedezte magának először a kezét, majd az ujjacskáit, és azzal nagyon jól elvolt!

Szerintem próbáld ki, hogy nálatok beválik-e, de ne erőltesd! Ha igény szerint szopizhat, bolond lesz elcserélni azt az élményt egy szilikondarabra! :-D

2009. márc. 25. 23:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Általában 1 hónapos korig nem szokták ajánlani. nekünk a legkisebb is nagy volt ekkor még, és öklendezett tőle. A DM-ben lehet kapni elég kicsit, én későn találtam meg, de lehet látni, hogy az a legkisebb. Nekem mindkét gyerek cumitól függetlenül szopott 11 hónapos koráig, de amikor szükség volt rá, kaptak teát, vizet is. A kislányom profin iszik cumisüvegből és pohárból is. A kisfiam annakidején nem volt hajlandó pohárból inni, nem is erőltettem. a cumit sem szabad erőltetni. A kisfiam szinte el sincs nélküle, pedig nagy már. A kislányom nagy ritkán kéri csak. Szóval figyelj rá, és megmutatja, hogy mi szeretne. de véleményem szerint a cumi-ujj vitában a cumifelé érdemes hajolni, mert a cumit el lehet venni. Az ujjal kapcsolatban... vannak rossz tapasztalatok... )
2009. márc. 25. 23:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Amikor hazajöttünk a kórházból, második éjszaka semmit nem aludtunk, mert folyton cicizni akart. Másnap vettünk egy cumit, odaadtuk neki, azóta nem volt többet átvirrasztott éjszakánk. Nem lett függő, csak néha kell neki. Elalszik nélküle is. És a szopizásba sem zavart bele. Szerintem, ha megfelelő cumit kap, már újszülött korban odaadhatod neki, de erőltetni nem kell.
2009. márc. 26. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!