Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mas babanak is rosszul jott...

Mas babanak is rosszul jott ki az eredmeny a csipoficam ultrahangon?

Figyelt kérdés
Ma voltunk az eredmenyert es csak annyit ir a pappiron hogy az egyik csipocsont nagyobb mint a masik es az ultrahang kepen is latszik de csak egy picit az elteres.Igy kivulrol nem latszik teljesen normalisan mozgatja a labait,forog,hasra fekszik.Csak penteken tudunk menni a dokihoz vissza de addig megorulok annyira megijedtem lehet vajon segiteni rajta? 6 honapos a kislanyom. Nagyon felek hogy mi lehet? volt meg ijen eset mas babanal is?
2009. márc. 25. 22:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem is csípőficamom volt babaként. Pont ugyanez volt. Nekem egy ideig valami deszkával bélelt nadrágot kellett hordani. De ez már 22 éve volt. Nem tudom,h ma hogy gyógyítják. De nyugi, nekem se lett semmi bajom, és ma már még fejlettebb az orvostudomány!
2009. márc. 25. 23:11
 2/8 A kérdező kommentje:
jo de mikor kezzel vizsgalta a doki nem mondott semmit hogy baj lenne . es a kepen a csontja nagyobb mint a masik akkor ez csipoficam?
2009. márc. 25. 23:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Mi még ezután visszük a csípő UH-ra, utánna vissza az ortopédorvoshoz. Mikor 1 hónapos volt kellett vinni csípővizsgálatra, és a doki tornáztatást javasolt, mert 80%-ban kötött a babánk csípője. Azt mondta vigyük majd csípő UH-ra, de még ráérünk vele. Ápr. 13-án lesz 4 hónapos, és mostanában tervezzük az UH vizsgálatot. kiváncsi leszek én is az eredményre.
2009. márc. 26. 07:14
 4/8 anonim ***** válasza:

A deszkával bélelt nadrágot ma terpeszpelenkának hívják. Általában minden babának ezt javasolják, akinek kicsit is gond van a csípőjével (kötött, laza stb)Ha ez nem segít, akkor jön a kengyel, de az nagyon ritka.

Csak az furcsa, hogy a 6 hetes uh-on nem láttak semmit? vagy nálatok nem volt ilyen?

Mi 6 hetesen voltunk, ott javasolták 3 hónapos korig a terpeszpelust, és 3 hónaposan kell menni kontrollra.

2009. márc. 26. 08:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Bocs hogy közbekérdezek... Faros volt e a babótok??? Ha nem végig akkor meddig? Nekem 32 hetesen még faros és már ezeket a dolgokat emlegetik amiben ti vagytok...
2009. márc. 26. 10:49
 6/8 anonim ***** válasza:

A 8:50-es vagyok és az utolsónak üzenem: örülj neki, hogy már most felhívják erre a figyelmedet. Ha anno én is tudomást szerzek ezekről a dolgokról, megkíméltem volna magam egy csomó idegeskedéstől. Nekem végig faros volt a babám. Mivel első baba és a családban nem volt faros gyerek, fogalmunk sem volt arról, hogy ez mivel járhat. Kb 4 hetes volt a fiam, amikor a gyerekorvos azt mondta, ha gondoljuk, vigyük el gyógytornászhoz, mert kicsit nehezebben használja a bal oldalát, mint a jobbot. A gyógytornász teljesen megrémített bennünket, kiderült, hogy egy csomó mindent nem tud a baba, amit kéne, és az automatikus reflexeinek egy része sem fejlődött ki. Nem akarom részletezni milyen érzés, mikor felmerül annak a lehetősége, hogy beteg a gyereked. Voltunk koponya uh-on, fejlődésneurológusnál. végül kiderült, hogy mindez "csak" a faros fekvés következménye, ami rendszeres tornáztatással teljesen helyrehozható. Most 10 hetes a pici és már szint kutya baja, csak még a terpszpelust kell hordani 2 hétig, mert kicsit kötöttebb volt a csípője.

Jó egészséget és könnyű szülést!

2009. márc. 27. 09:15
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a sok segitseget es a tanacsokat,voltunk vissza az ortopedusnal es o megnezte az ultrahang kepet es azt mondta hogy tokeletes de en mondtam hogy a kuldo pappiron is ir valamit de o ram kacsintot es azt mondta az jo amit o lat a kepen es nem erdekli hogy ki mit ir. hat remelem hogy mindenkinek egeszseges babaja lessz es van. minden jot .
2009. márc. 29. 20:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Ja es meg annyit mondott hogy aprilisi honapban 4 csepp vigantolt adjak neki es majustol egesz ket eves koraig 2 cseppet.
2009. márc. 29. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!