Mas babanak is rosszul jott ki az eredmeny a csipoficam ultrahangon?
A deszkával bélelt nadrágot ma terpeszpelenkának hívják. Általában minden babának ezt javasolják, akinek kicsit is gond van a csípőjével (kötött, laza stb)Ha ez nem segít, akkor jön a kengyel, de az nagyon ritka.
Csak az furcsa, hogy a 6 hetes uh-on nem láttak semmit? vagy nálatok nem volt ilyen?
Mi 6 hetesen voltunk, ott javasolták 3 hónapos korig a terpeszpelust, és 3 hónaposan kell menni kontrollra.
A 8:50-es vagyok és az utolsónak üzenem: örülj neki, hogy már most felhívják erre a figyelmedet. Ha anno én is tudomást szerzek ezekről a dolgokról, megkíméltem volna magam egy csomó idegeskedéstől. Nekem végig faros volt a babám. Mivel első baba és a családban nem volt faros gyerek, fogalmunk sem volt arról, hogy ez mivel járhat. Kb 4 hetes volt a fiam, amikor a gyerekorvos azt mondta, ha gondoljuk, vigyük el gyógytornászhoz, mert kicsit nehezebben használja a bal oldalát, mint a jobbot. A gyógytornász teljesen megrémített bennünket, kiderült, hogy egy csomó mindent nem tud a baba, amit kéne, és az automatikus reflexeinek egy része sem fejlődött ki. Nem akarom részletezni milyen érzés, mikor felmerül annak a lehetősége, hogy beteg a gyereked. Voltunk koponya uh-on, fejlődésneurológusnál. végül kiderült, hogy mindez "csak" a faros fekvés következménye, ami rendszeres tornáztatással teljesen helyrehozható. Most 10 hetes a pici és már szint kutya baja, csak még a terpszpelust kell hordani 2 hétig, mert kicsit kötöttebb volt a csípője.
Jó egészséget és könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!