Angliaban nem csinalnak csipoficam tesztet, honnan tudjam hogy nincs e 3 honapos kislanyomnak?
Azért gyerekorvos biztos látta már és ha te nem is vetted észre, ő biztos megnézte. Persze szakorvos jobban ért hozzá és az UH is pontosabb képet ad, de ha súlyos gond lenne, azt már biztos észrevették volna.
Nekünk azt nézte anno a gyerekorvos, hogy a 2 combján egyforma nagyságúak e a ráncok. Ha igen, akkor valószínűleg nincs nagy gond, persze azért elmentünk 6 hetesen ortopédiára, de ott sem találtak semmit.
Ettől függetlenül én azért tornáztattam, gondoltam azzal nem ártok.
Angliában úgy tudom, hogy még a kórházban szűri ezt az orvos, de egyébként is kiderült volna már ez egy 3 hónapos babánál. Ha nagyon ideges vagy miatta, akkor magánrendelésen biztos megnézeik.
Amiket írtál ne csináld a babának, mert ha eddig nem volt alsó végtagi ízületi gondja, akkor most lesz és semennyire nem erősíted így a csípőjét.
A "gyengébb", "lazább" csípőjű babák kezelésének az a lényege, hogy mindenképpen elkerüld azokat a helyzeteket, amelyek a mászás ellen hatnak, mert a mászás erősíti legjobban a csípőt. Tehát vízszintesen feküdjön, sokan legyen hason , amikor ébren van, keveset legyen hordozóban, ültetni, bébikompozni, pihenőszékezni tilos, semmilyen erőszakos terhelős testhelyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!