Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy lázas babát, miben altatto...

Egy lázas babát, miben altattok éjszaka, és mennyire kell betakargatni?

Figyelt kérdés
Több ruha kell rá, v.kevesebb? Vékony takaró v. vastag? Mi a jó ilyenkor nekik?
2009. márc. 25. 21:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne öltöztesd túl, mi pont 2 hete estünk át a 3 napos lázon, én egy rövidujjú bodyt és egy vékony pamutrugit adtam rá, és egy vékonyka takaróval takartam be (24 °C van a lakásban).

Ha nem hatnának a kúpok, szirup, próbáld meg a hűtőfürdőt, nekünk az vitte le.

Mihamarabbi gyógyulást!!

6 hós kislány anyukája

2009. márc. 25. 21:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
kevesebb,jól szellőző,nedvszívó (pamut) ruhában altasd,vékonyabb,szellőző takaróban,hogy a teste le tudja adni jól a hőt. véletlenül se vastagon öltöztesd vagy vastagon takard,mert bedunsztolod! a szoba hőmérséklete is kellemes legyen,ne szellőztess rá,de nem is legyen állott a levegő. És sok-sok folyadékot adj neki,az nagyon fontos.
2009. márc. 25. 21:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell túlöltöztetni, mert akkor nem tud "párologni" a kis teste, mialatt izzadja ki a lázát. Csak laza kis takaró kell, csak vigyázz arra, ha leizzadt, és vizes rajta a cucc, meg ne fázzon attól.
2009. márc. 25. 21:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal. Hozzátenném, hogy a hűtőfürdő nagyon hatásos, bár nem túl kellemes. Langyos vízbe tedd, amit fokozatosan hűtesz, de nem kell nagyon kellemetlenné hűteni. Vagy a priznic: vizes lepedőbe bugyolálod az egész testét. Utálni fogja, de nagyon hatásos...
2009. márc. 25. 21:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Az előttem szólót szeretném kijavítani(bocsánat, nem okoskodni akarok), de nem langyos vízzel kell kezdeni a hűtő fürdőt, hanem annyi fokos kell lennie a víznek ahány fokos a baba teste, vagyis ha 38.8 akkor a víz hője is és ezt kell lassan visszahűteni, ami 26-28 foknál nem lehet hidegebb. 10-15 percnél ne tartson tovább.

A priznic pedig nem egész testét, mert a vesetájékot szigorúan ki kell hagyni, a vállat ne hagyjuk ki mivel ott vannak a tüdő csúcsok, a hasat sem szabad hűteni, a 4 végtagot külön külön. Ez 3x15 percig lehet alkalmazni, többször nem. Folyadék, és sok citrom és méz. Ugye ez csecsemőknél nem lehet. A calcimusc adása is nagyon hatásos.

Egy ápolónő.

2009. márc. 26. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!