Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen főzeléket főzzek egy...

Milyen főzeléket főzzek egy négy hónapos babának?

Figyelt kérdés
Légyszi ne írjátok, hogy csak anyatejet kaphat még, mert egyrészt tápszeres sajnos, másrészt már fél hónapja kap főzeléket, és semmi baja nincs tőle, nagyon szereti. Az lenne a kérdésem, hogy miből lehet még főzeléket főzni neki? A krumplival kezdtük, mostmár tettem bele répát, sütőtököt, paradicsomot. Boltiból evett már borsósat is. Milyen létezik még?
2008. febr. 24. 18:35
 1/2 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Próbálkozhatol még a sóska vagy spenót burgonyával.

Ha van rávalód akkor üveges bébiételeket vehetsz az ő korosztályának megfelelőt,vagy keress fell nagyáruházakat,vigyél papírt tollat és egyszerűen írd le,hogy milyen ételeket készítenek az ilyen pici babáknak senki nem fog furán nézni és később is jól jöhet a reept.:)

Van még a Mildipép és társai tejbegrízhez hasonlító gyümölcsös vagy natúr készítmények nem kell hozzá tej csak víz.Olcsó egyszerű gyors,de ami még fontosabb egészséges tele van vitaminnal és Imádják a lurkók.Csak ne felejtsd el a korosztályt nézni:)

2008. febr. 25. 07:47
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

szia!

szerintem ha már elkezdtétek, akkorszépen fokozatosan mident bevezethetsz:

brokkolit szokták szeretni, bár az felfújhat kicsit

cékla kurmplival ( én szoktam beletenni egy almát is, attól jobb íze lesz)

cukkini, kurmplival paradicsommal, vagy rizzsel

tök, (bár azt ízesíteni kell valamivel, mert a sütőtökhöz képest íztlen

(igló) vajbab (rövidre vágott z.bab) kisfiam imádta

gyakorlatilag szerintem minden zöldségből lehet főzeléket főzni...

a húsleves sűrüje (répa, fehér répa, zeller, karlábé) egybeturmixolva

sóska spenót, bár azt azért nem ajánlják nagyon piciknek, mert van benne valami amit csak a tej ill. tejszínnel semlegesítünk benne, a tej viszont alergizálhat. de ha már egyszer kipróbáltad, és nem volt gond, akkor az is mehet.

2008. febr. 25. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!