Összesen mennyi tehéntejterméket ehet egy 1 éves gyerek egy nap alatt?
Szia!
Sok.
1 évesnek sok 2dl tehéntej, elég 1 dl is. És vagy túró vagy tej inkább, váltogatva. De ez csak az én véleményem.
Ha most kezdte el kóstolni a tehéntejet, akkor sok. Először csak kicsit szabad.
500 ml tej alapú ételt kell ennie, ez lehet babatej, anyatej, vagy tehéntej, attól függ hogy áll a tej szoktatással.
Ha már kapott sajtot, túrót, joghurtot, az is beleszámít, de szerintem a túróból is a napi 1 túrórudi mennyiség ennyi idős babának untig elég.
Sajtból meg az 1 kenyérre való.
Mivel mindenkinek más a véleménye,a legegyszerűbb,ha a gyerekre bízod, és Te döntöd el,hogy mennyit és milyen formában eszi ezeket a dolgokat.
Szerintem ettől többet is kaphatna.Tejet,tejet gyümölccsel turmixolva, túrót tejföllel, joghúrttal,gyümölccsel,sajttal.
És majd jön a következő,hogy nehogy adj ilyeneket.
Én 1 évesnem egy korty tehéntejet sem adnék, túrót is csak max. 2-szer ehet egy héten egy 1 éves baba.
Az a lényeg, hogy kb. 4-5 dl tejalapú kaja (NEM tehéntej) legyen egy nap.
Az én 14 hónapos fiam így kapja:
kb. 2 dl tápszer reggel
kb. 2 dl tápszer este
fél natúr joghurt gyümölccsel az uzsi
heti 1-szer túró
heti 1-2-szer sajt
egyébként csatlakozom 14:11 hez!
Most nagy divat megint, hogy attól alakul ki a tehéntej allergia, hogy az anyukák nem mernek tejalapú dolgot adni a gyerekeknek másfél éves kor alatt, mert bezzeg régen is adták, és senki nem lett allergiás.
Igen, régen valóban kapott tehéntejet a fél éves gyerek is, csak erősen felvizezték, szóval inkább víz volt az mint tej.
Másfél éves kora után adtam először a gyerkőcnek "igazi" tejtermékeket is, -a tápszeren, tejpépen kivül-
és semmilyen allergiája nem alakult ki, hogy nem ismerte korábban ezeket.
De mki maga döntse el, tegye saját meggyőződése szerint. Heti 1-2 alkalommal nem árt, de mindennap sok.SZERINTEM. (Ráadásul úgy, hogy nem csak tejterméket kell ennie. )
Azt ugye tudjátok, hogy a sajt, túró, meg joghurt is tehéntejből készül?
Mint minden más étel bevezetésénél, a tehéntejnél is először nagyon keveset (fél dl-t!) kell adni, nem kell vizezni, és figyelni kell pár napig, hogy lesz-e baja tőle. Fokozatosság a lényeg, nem az, hogy 3 évig ne kapjon tehéntejet. Aki érzékeny rá, annál úgyis hamar előjön, aki meg nem, annak nem lesz baja.
Fiam 11 hónaposan kezdte el inni, és lassan 3 éves lesz, semmi baja tőle, mondjuk ő másra sem allergiás.
"fél natúr joghurt"??
Az egy éves fiam kiröhögne ha elfelezném a joghurtját!( de ki hogy szokta meg,csak megmosolyogtam:) )Egy pohár puding után még nézi a hűtőt és mondja hogy nyam-nyam.Ez a tehéntej mizéria fel van fújva!!A tejnek amit kiöntesz a dobozból alig van köze a tehénhez!!, a joghurtokról nem is beszélve!!Én nem adok neki kimondottan tejet, de nem azért mert ellenzem de még nem volt rá alkalom.Anyatejes, így ha kell ciciztetem!Joghurtot pudingot kap, túrórudit is, és főzött pudingról beszélek, nem a bolti vizesről!!Sőt tejszínhabot is. Nem kell szerintem ráfeszülni erre a kérdésre!Minden anya döntse el nekik mi a legjobb, és nem leszólni a másikat, mert az máshogyan gondolja!!
Kedves Utolsó!
Hidd el kap bőven enni a 14 hónapos fiam, mert 12,5 kg. Nem azért kap fél joghurtot, mert sajnálom tőle, hanem azért mert nem akarom túlzásba vinni a tehéntejből készült ételeket. Nem tartom jónak, ha egy 1 éves gyereket tehéntejjel vagy az abból készült termékekkel tömnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!