Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az normális, hogy 10 hós...

Az normális, hogy 10 hós babám napközben 4x fél órát alszik?

Figyelt kérdés
Hogy lesz ebből napi 1 alvás? :(
2011. jún. 25. 09:25
1 2
 1/11 anonim válasza:
Nem értem mibajod van oO szerintem még kevésnek is számít. Belegondoltál már abba hogy ő még pici baba és kell neki a sok alvás?
2011. jún. 25. 09:44
 2/11 anonim válasza:
Nekem a 9 hónapos fiam is így alszik.Én is mindig ezen aggódom, hogy normális-e. Más gyerek ennyi idősen már csak 1-2x alszik. Két óránál többet nem bír ki ébren.
2011. jún. 25. 09:55
 3/11 anonim ***** válasza:
Az enyém is ennyiket aludt, vagy 3*40 percet. Órát lehetett volna igazítani hozzá. Holnap 1 éves és 3 napja egyszer alszik délelőtt 1,5-2 órát, aztán délután már semmit. Így viszont este fél 7 - 7 körül alszik és reggel 5 - fél 6 között kell. Ez sem jobb szerintem.
2011. jún. 25. 10:27
 4/11 anonim ***** válasza:
lehet normális ha ez az igénye, azért egy kis fárasztással- fektetés kitolással és jó napirenddel át tudnád állítani a 2 alvásra.
2011. jún. 25. 11:10
 5/11 A kérdező kommentje:
Kedves első! Nem tűnt fel, hogy pont az a bajom, hogy keveset alszik, azt is 4 részletben? :(
2011. jún. 25. 12:14
 6/11 anonim ***** válasza:
pontosan leírnád hogy néz ki egy napotok? lehet úgy tudnánk tanácsot adni mivel tudnál trükközni :)
2011. jún. 25. 12:17
 7/11 A kérdező kommentje:
Próbáltam kitolni a fektetések időpontjait, de akkor sem alszik többet, max. 45 percet, és ilyenkor nagyon nyűgös, csak kézben van el, úgy meg semmi értelme, így inkább lerakom aludni, ha álmos. A napirendünk: 7-8 körül kel, szopik, utána 9-10 körül már jön az első fél óra. Ha felkelt, "tízóraizik" vmi gyümölcsöt, játszik délig, és jön a második fél óra. Ha felkelt, ebédelünk (általában főzit hússal), és 2 körül jön a harmadik fél óra. Ha felkelt, elmegyünk sétálni, vagy kinn vagyunk a kertben, 5 körül jön a negyedik fél óra. Ha felkelt, jön a vacsi, fürdés, szopi, és este 8-kor fekszik le. Éjszaka van, hogy többet ébred (mindig szopik), és van, hogy kevesebbet. Amúgy nincs még foga, és 1 hónapja tanult meg felállni, azóta kapaszkodva lépegetni próbál.
2011. jún. 25. 12:23
 8/11 anonim ***** válasza:
Az enyém szinte percre pontosan úgy alszudt ahogy a tiéd 11 hónaposan. Most egy éves és egyszer leteszem délben, így kb. 1.5 órát alszik, aztán 4 körül is leteszem 1 órát alszik kb.
2011. jún. 25. 12:27
 9/11 anonim ***** válasza:

nekem ebből úgy tűnik, hogy pont az a baj, hogy a fél óra alatt nem alussza ki magát.

délelőtt próbáld ki, hogy mellé fekszel és alszol vele. ha ezt az alvást sikerülne egy órásra kinyújtani, akkor a déli alvást is picit el tudnád tolni ebéd utánra, mondjuk 1körülre, akkor már lehet fáradt lenne és aludna 1-1,5 órát és még délután 5körül kéne aludnia.

a babák kb. 20 perc után kerülnek mély álomba és 30 perces az alvás ciklusuk, neked pont akkor ébred a babád. ezzel kéne valamit tenned, hogy csak kijöjjön a mély álomból de ne ébredjen fel. erre talán jó ha mellette aludnál és látná, nincs játék és visszabújna. tedd teljesen ingerszegénnyé az ágy környékét, sötétíts be.

azt is kipróbálhatod, hogy ebéd után nem fekteted le egyből hanem kellemes langyos vízbe megfürdeted és minden ugyanúgy csinálsz mint az esti lefektetés előtt. az is jó módszer lehet ha fürdés után még adsz neki cicit/tápit, talán jobban elnyomja a teli pocak :)

2011. jún. 25. 13:09
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen, erre már én is rájöttem, hogy aludna ő még, de vmiért felébred, és már nem tud visszaaludni! Ilyenkor általában sírva is ébred, és próbáltam már cicivel megnyugtatni, visszaaltatni, de csak megnyugszik, és nem alszik vissza. Amikor néha 45 percet alszik, akkor nem sírva kel, de akkor is négyszer alszik napközben. Nagy ritkán az 1 óra is összejön (hogy mitől, még nem sikerült rájönnöm), akkor csak háromszor alszik, de még az sem az "ideális".
2011. jún. 25. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!