Ahogy megette a 130g-os zöldségpüré adagját a kisfiam, látom rajta, hogy még enne. Adjak még neki, vagy tegyem rá a cicire? /idáig ezt csináltam/
Figyelt kérdés
mennyi akkor az adagja egy 6 hós babának, aki 3 hete kezdte el a hozzátáplálást? és mikor vált ki egy szoptatást pl. a déli püréevés? bocs, ha ennyi kérdést tettem fel egyszerre, de annyira nem tudom, hogy mit csináljak.2009. márc. 25. 14:43
1/3 anonim válasza:
Szia! Az adagja szerintem minden babának más és más. Mi 8,5 hósak vagyunk 2,5 hója eszik kisfiam szilárdat de még mindig igen rossz evőnek mondanám (délben 160-200g). Nekem a szopi kiváltással szerencsém volt olyan téren, hogy a kisfiam 'mondta' hogy ő nem kér több cicit napközben. A védőnénit amúgy megkérdeztem anno és ő azt mondta, hogy 180g már kiválthat egy szopit simán (ez megintcsk attól függ hogy a te babád amúgy mennyit szopizik / alkalom). Ha adsz neki főzit és utána cicit s babusodnak így jó és megfelelően gyarapszik akkor csinálhatod így. Ha adsz még neki főzit és nem teszed cicire vajon hogy fogadná? Kicsit összetett szerintem ez a kérdés, ne haragudj, hogy ilyen hosszan válaszolok :) Szóval ha kiszeretnél váltani egy szopit akkor esetleg ne tedd cicire főzi után, inkább sok-sok főzi. De igazából úgy lesz jó mindkettőtöknek ahogy te csinálod, ahogy érzed hogy babusod még cicizne vagy már 'nagybébi' módjára csak a szilárdat enne enne enne :) Jó étvágyat és jó babázást :)
2/3 anonim válasza:
én adnék még neki pürét ha már azt ette, de végül is olyan mindegy ne csinálj belöle gondot .Egyszer így egyszer úgy . Akkor vált ki egy cicit ha jó belekott elégedtett a nagy adag elfogy.Csak gyümi lehet hogy nem tartalmas csak egy adag kajának, keverd krumplival pl. az almát ugy szerintem laktatóbb.Mi is 3 hete kezdtük 5. hós de nekem 2-3 kanál fogy a tányérbol nálatok meg már kiados mennyisség ilyen nagy külömbsségek vannak.
3/3 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. majd akkor meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok a következő napokban..
2009. márc. 25. 17:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!