Hogy csináljam neki a tökfőzeléket? Apával nem igazán szeretjük igy még nem is csináltam!
ha ti nem szeretitek, sokkal egysszerűbb, ha veszel üvegest, kecskemétinek van.
Én 1x csinálztam sóskát, úgy hogy mésg szagától is undorodom, nem si lett ehető, aki szereti, az sem ette meg, nem lehet úgy valami főzni, ha nem szereted
pici hagymát felszeletelsz nagyon kicsire, megdinszteled olivaolajon. rárakod a gyalult tököd, picit megsózod, lefeded és párolod míg meg nem puhul.
utána egy kis doboz tejföltbe teszel egy kanál lisztet, beleteszed a főzelékbe, jól összeforralod és kész.
ha még nem eszik tejfölt:
hagymát megdinszteled, egy kanál lisztet szórsz bele, rárakod a tököt, picit megsózod és fedő alatt készre főzöd.
jajj persze kaprot tehetsz bele :) ha szereti a kaprot, a végefelé tedd bele, ha nem annyira, akkor rögtön a tökkel tedd, úgy gyengébb lesz az íze
Én így csináltam:
Fedő alatt kevés vízzel puhára pároltam a tököt.
Külön készítettem pici rántást egy teáskanál olajjal.
Belekutyultam, nagyon picit megsóztam.
Tettem bele pici csirkemellet és összeturmixoltam.
Igaz az én lányom csak 6 hós volt akkor.
Holnapra tervezem megint, akkor már kaprot is teszek bele egy csipettel.
Köszi az üziket! Nagyon fini lett, még nekem is izlett, ugy néz ki megváltoztam megint...!
Nem rajongok az üvegesért csak akkor kapja ha nem vagyunk itthon, megyünk itthonról el.
Köszi mégegyszer mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!