3 év korkülönbség ideális?
Figyelt kérdés
szeretnék még egy babát-csak nem szeretném,ha még mindkettő pici lenne.ha már az egyik közösségbe jár,akkor könnyebb? mik a tapasztalatok? eljátszanak együtt? tolerálja a nagyobb,ha pl a kicsi felborit valamit?meddig nehéz a szervezés? felborul a napirend?2009. márc. 25. 14:21
1/5 anonim válasza:
Szerintem minden "variációnak" megvan az elönye és a hátránya egyaránt. Nálunk 6 - 6 év a korkülönbség a 3 gyerek között és egyáltalán nem bántam meg, hogy igy alakult!Amig azt látom pl. az utcán, hogy anyuka tolja a babakocsiban a pici csecsemőt és mellette cibálja a nagyobbik kb. 2 éves a kabátját...hát nem tudom.A nagyon kis korkülönbség az elején sokkal nehezebb , de késöbb jobban elvannak egymással. A nagyobb korkülönbségnél az elején könnyebb, de késöbb megmutatkozik ...pl. más az érdeklődése egy 6 és egy 12 éves gyereknek.Akkor több a vita ebből a szempontból. A 3 év szerintem ideális, elöbbit túl korainak tartom. A nagyobbik délelött óviban, akkor sokmindent megtudsz csinálni, du-n meg együtt vagytok és tud örülni a kistesónak. A testvérféltékenység gyakoribb és jobban megmutatkozik pl. magatartászavarokban ennyi korkülönbségnél.Fontos, hogy mindkettőnek szentelj majd elegendő figyelmet :)
2/5 anonim válasza:
Teljesen jó szerintem!Nálunk 2 év van a gyerekek között.Az első hét volt a legszörnyűbb,mindhárman sírtunk a szobában,mert nem tudtam melyiket részesítsem előnybe!A kicsit "csak"tisztába tettem és szoptattam!Szerencsére első időkben nem kell velük túl sokat "foglalkozni",mert sokat alszanak.Később viszont inkább nekem a téli hónapok okoztak nehézséget:melyiket mibe öltöztessem és ki legyen az első?Aztán a nagyobb betöltötte a 3.évét és ovis lett.Ez nagy segítség volt,mivel így lett idő a kicsi"fejlesztésére"!Testvérféltékenység átlagos!Amúgy ugyan annyi idő megtanulni kettővel beosztani az idődet mint egyel(szerintem).Mára már tök jól eljátszanak együtt,anagy júniusban lesz 4 éves,a kicsi augusztusban 2.Kiválóan összenőttek!Most vagyunk ezerrel a 3. baba "gyártásán"!!!
3/5 anonim válasza:
mi is 3 ev korkulonbseggel tervezzuk a kistesot! a szomszedban 2,5 év a korkulonbseg, még az is siman belefér, mert a nagyobbik gyermek nagyon jólnevelt, szófogadó, stb.
4/5 anonim válasza:
minden "variációnak" megvan az elönye és a hátránya egyaránt így az igaz!!! nálunk 10 év kül. és édestestvérek fantasztikus látni az érzelmeket nálunk ez a tökéletes az a fő hogy vértesvérek!
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm-megnyugtattatok
2009. márc. 26. 12:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!