Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi tesztek ha a babátok nem...

Mi tesztek ha a babátok nem eszi meg az új ételt amit kínátok neki?

Figyelt kérdés
8 hónapos kisfiam a főziket alig akarja enni pár kanállal a húsosakat úgyszintén a gyümiket imádja.ilyen esetben adtok neki azt amit megeszik vagy próbálgatjátok akkor is ha kiköpi???
2009. márc. 25. 14:15
 1/9 anonim ***** válasza:
én ekkor ezt feljegyzem magamban s kb egy két hét múlva újra kínálom ha nem akkor nem nem erőltetem
2009. márc. 25. 14:16
 2/9 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ de neki a gyümin kívül szinte semmi nem ízlik olyankor mi van?
2009. márc. 25. 14:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam dettó. 9 hónapos lesz pár nap múlva, de nem kell neki a főzelék. 6 hónapos kora óta próbálkozom. Most leálltam a főzelékről, kap gyümölcsöt, babakekszet, kiflivéget, és szopizik. Majd kb. 1-2 hét elteltével újra próbálom a főzelékeket. Nem izgulok, mert szépen hzik, egészséges, jók az izmai.

Ja, egy védőnőtől kaptam jó tippet (nem az enyémtől): gyümölcsöt kell keverni a főzelékhez (lehet ilyen bébiételt is kapni). Próbáld ki, hátha beválik (nálunk nem jött be).

2009. márc. 25. 14:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Próbáld meg a gyümibe tenni a husit, meg a többit. Először csak nagyon kicsit, majd egyre emelve az adagot. Az én gyerökömnek :-), aki most 10 hónapos is vannak, voltak olyan periódusai, hogy csak az édes kajákat, így csak a gyümiseket ette. Én nem erőltettem, hanem úgy mint az előttem szóló, 1-2 hétig megint kapta az édeseket, majd beleloptam egy kis más cuccot is. Plé. spenót-krumpli-banán... Ha ezeket megint szívesen eszi, akkor jöhet pl. spenót-krumpli-fokhagyma-kicsi só. Ebben szinte ugyanazok vannak, csak már nem édes, hanem egy más íz, a fokhagyma(főtt) dominál. Ízlik neki. Holnap megint valami más sósat próbálok, ha nem eszi, akkor vissza 1-2 napra az édeshez. Ja, és ha erősen jön a foguk, akkor is nehezebben esznek.. :-)
2009. márc. 25. 14:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi pont ugyanebben a cipőben jártunk, mint Ti! Most 9 hónapos, és odáig bírtunk eljutni, hogy megeszi a paradicsomos krumplit (Univer) és a csirkét almaszósszal. Majd szép lassan jó lesz neki a főzelék is. Ma próbáltuk a tökfőzeléket csirkével és kemény 4 kanállal evett belőle, de nálunk már ez is nagy szó. Szóval a sok gyümi után azért majd a főzelék is jön, ne izgulj:)Én egyszer sem erőltettem, de másnap újra kínáltam. Ha akkor sem kellett neki, akkor szüneteltettem egy hetet. És hogy mit teszek, ha nem eszi meg az új ételt? Megy a kutyáknak! Imádják! (Tudom, hogy nem ez volt a kérdés:) Sok sikert és kitartást!
2009. márc. 25. 14:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem bejött az a trükk, h' felváltva adom a főzelékhez illő gyümölcsöt, tehát egy kanál zöldség, egy gyümölcs. Például a zöldborsót banánnal, a sárgarépát barackkal, a sütőtököt almával adtam. persze megérzi, h' más az íze, és reklamál, de így legalább eszik. Mi még nem próbáltuk a húsféléket, de eddig egyetlen zöldség sem ízlett neki igazán, csak így, gyümölccsel hajlandó megenni. Egyébként 7 hónapos, másfél hónapja kezdtük a hozzátáplálást.
2009. márc. 25. 14:29
 7/9 anonim ***** válasza:
14:28-as vagyok: A tejpépet próbáltátok? Csak hogy ne mindig gyümi legyen.
2009. márc. 25. 14:29
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi már halára idegeskedtem magam majd csak megeszi egyszer...:)
2009. márc. 25. 14:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Én nem tudom újra próbálni. Ha egyszer nem ízlik neki, már a szagát megjegyzi, és legközelebb egy falatot sem hajlandó megenni belőle. Szóval nekünk nem jött be, a ma 1 kanál, holnap 2 stb. Én próbálkozom valami mással, bár már fogyóban vannak az ötleteim.
2009. márc. 25. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!