Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Számon kérnek, de milyen alapon?

Számon kérnek, de milyen alapon?

Figyelt kérdés

Kislányom 6,5 hónapos. Már most kikészülök a rokonaitól; még jó, hogy közvetlen nincsenek többen.

Párom nagybátyja tegnap felhívott, hogy mi újság a babával, majd a beszélgetés végén közölte, hogy néha én is telefonálhatnék, hogy mi van. Amikor mondtam, hogy dehát a nővére (babám nagymamája) minden nap telefonál és mesél a piciről, közölte, hogy de ő sem látja minden nap. Mégis mit gondolt, hogy én naponta fogok telefonálgatni. A történethez hozzátartozik, hogy emberünk pszichés beteg, aki az anyukájával lakik (kislányom dédnagymamája), aki a hülye fia miatt alig látta idáig a dédunokáját, mert az idióta nem mer egyedül otthon maradni, de a lakásból sem mozdul ki.

A másik a másik dédi, akivel egy házban lakunk-külön lakásban-rengeteg ruhát vett neki, szoktam is rá adni belőle, de nyilván nem állandóan azok vannak rajta. Erre ma megkaptam, hogy "azokat nem is adom rá, amiket ő vett"?

Párom nagybátyját sajnos egyébként sem viselem el-valószínüleg nem fogom önszántaból hivogatni, az is idegesít, ha ő hív. A dédi, meg egyébként is a bögyömben van bizonyos dolgok miatt.

Komolyan nem is értem milyen alapon kérnek rajtam számon bármit is. Előre félek, hogy ha a lányom nagyobb lesz, akkor majd el akarják vinni ide-oda. Hát akkor hogy meg fognak lepődni, amikor azt mondom, hogy nem engedem.

Majd biztos, akkor is hallgathatom, hogy dehát miért?

Sajnos én nem szeretek/kedvelek valakit csak azért, mert a rokonom (kivétel anyu, apu), vagy mert a párom rokona.

Bocsi kicsit hosszú lett, azért köszi, ha elolvastátok. Nem kifejezetten tanácsokat várok, csak kíváncsi vagyok, hogy van e rajtam kívül még más ilyen antiszociális anyuka is.

2011. jún. 24. 20:16
 1/9 A kérdező kommentje:
párom rokonaitól-ez kimaradt az elején
2011. jún. 24. 20:17
 2/9 anonim ***** válasza:
77%

Miért lennél antiszociális, Attól, hogy valaki rokon, még nem tarthat arra igényt, hogy minden, a babával történt dologról beszámolj! főleg, hogy nem is közvetlen rokon, csupán oldalági...szóval távolabbi. Miért csinálsz ügyet egy eleve beteg ember beszólásából???

Nálunk se a nagyszülők, se a többi rokon nem tudja a gyerek minden nyekkenését. És akkor mi van? eszükbe se jut. a dédit meg szereld le azzal, hogy amikor épp abban a ruhában van a kislány, megmutatod, hogy nézze, feladtad rá, milyen csinos is benne :)

Ne húzd fel magad mindenki hülyeségein, mert így kikészülsz és a babának se jó, ha az anyukája bosszús...nem utolsó sorban a mérgelődés árt a szépségnek :))))

2011. jún. 24. 20:23
 3/9 anonim ***** válasza:
49%
Inkább hisztis vagy. Most komolyan utálkozni akarsz egy dédivel (gondolom nem túl fiatal ha dédi) meg egy pszichés beteg emberrel? Nem azt mondom hogy tedd amit kérnek, csak nem kéne utálni őket. Tudod nem mindig minden úgy van ahogy te akarod, mások is vannak rajtad kívül a világon és el kell tűrni őket. Nem tehetnek arról, hogy betegek vagys öregek. Ha nem tetszik valami hát nem tedesz de ilyenek miatt idegeskedni mert kiírni ide sem normális dolog.
2011. jún. 24. 20:25
 4/9 A kérdező kommentje:

Kedves első köszönöm a válaszod.

Kedves második természetesen neked is köszönöm, de annyit hozzáfűznék, hogy szerintem ennél sokkal bugyutább kérdéseket is írtak már ide ki. És mivel a páromat nyilván nem akarom ezekkel megsérteni, így gondoltam leírom ide a gondolataimat, hiszen azért is van ez az oldal. És igen lehet, hogy hisztis vagyok, de sajnos nekem vannak olyan emberek, akiket egész egyszerűen nem viselek el. Ilyen pl párom nagybátyja. Sajnálom, ha Te még nem éreztél így senki iránt, akkor hidd el irigyellek, a szó jó értelmében.

2011. jún. 24. 20:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem, hajjaj nekem hatalmas családom van, csak én egyszerűen akkor nem foglalkozok azzal aki zavar.

És itt az a lényeg hogy egyikük sem átlag ember, az egyik beteg, a másik öreg, jó hogy másként viselkednek mint az átlag. Nem szándékosan akarnak neked rosszat.

2011. jún. 24. 20:41
 6/9 A kérdező kommentje:
:) Kedves utolsó. Látod, már azért jó volt írnom ide, mert ezen most nevettem egy jót. Hát hogy nem átlagosak az tuti. Meg vagyok én áldva ezekkel a nem átlagosokkal.
2011. jún. 24. 20:55
 7/9 anonim ***** válasza:
69%

:D Jót nevettem ezen, a "ha majd a lányom nagyobb lesz, el akarják vinni". Elmondom, csak azért nevettem, mert 4 hónapos fiamat nem adom oda nekik egész napra, és az egész család engem utál ezért. :D Most ezért áll a bál. De leszarom, a gyerek érdekeit fogom nézni, nem az övékét.

Úgyhogy felénk is vannak érdekes gondolkodásúak. :)

2011. jún. 24. 21:57
 8/9 anonim ***** válasza:
65%
Jajj,istenem,mindenhol ez a duma,hogy "nem csak te vagy a világon"...jajj,hánynom kell már tőle.Aki folyton csak másokkal foglalkozik,az jut valamire ebben az életben?Én csak azt látom,hogy aki áttapos mindenkin annak Audi-ja van,aki meg olyan mint én,hogy a szerencsétlen kóbor macskát is fölszedem az út széléről meg a kóbor nagyikat is a közért elől,az itt ül és leírja ide minden búját-baját,mert akad bőven.Hagy írja csak le a kérdező is,hogy mi van az pszichésen zavart rokonnal,vagy hogy a ruhavásárlós dédi miért megy az agyára,hisz ez az öldal ezért van!Ha nem tetszik,nem kell ide írni..lapozz tovább....a tv-ben a reklámot sem kötelező végig nézni,el lehet kapcsolni, mégis sokan szentségelnek hogy sok a reklám ! :P
2011. jún. 24. 22:06
 9/9 anonim ***** válasza:
81%
Szia!Hát én teljes mértékben megértelek.Én a férjem egész rokonságát ki nem állhatom,főleg anyósomtól kapok frászt.én is már előre rettegek,hogy majd nyavalyogni fognak,hogy had vihessék el a fiam,de én nem adom oda,mert abszolút nem bízom meg szinte senkibe.biztos lesz belőle botrány,de nem érdekel.az én gyerekem és pont ezért én fogom eldönteni hova és kivel megy.gyűlölöm,ha beleszólnak a dolgaimba.
2011. jún. 24. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!