14 babó beszéddel kapcsolatba praktikákat kérnék?
Szerintem se erőltesd ennyire, majd amikor kész lesz rá, beszélni fog....
Kisfiam 13 hónapos, ő is mutogat, megmutat szinte akármit ha kérem, de ő is csak babanyelven hablatyol, az szókincse meg abban kimerül, hogy rámutat valamire és azt mondja hogy "ez","ezt","azt"....Hangokat sem utánoz, de lelkesen hesegeti a galambokat:)
Szerintem már így is eléggé sokat tud a babád,majd jön a többi is:)
Most őszintén: minek kell siettetni? De komolyan... Még ha lennének is "praktikák" (amik nincsenek a sok mondókázáson, éneklésen és spontán beszéden kívül), akkor is, minek egy 14 hónapos beszédét fejleszteni? Neki most a babanyelven való halandzsázás a dolga.
Igen, vannak gyerekek, akik másfél évesen már mondókáznak, de a többség nem, és nincs ezzel semmi baj, nem lóverseny. Inkább tanuljon meg szépen beszélni. Én állítólag másfél évesen mondatokban beszéltem (nem emlékszem, anyu mondja), viszont olyan hibásan ejtettem a hangokat, hogy még felső tagozatban is logopédushoz jártam. Inkább vártam volna ki az idejét.
Ne haragudj, de nem értem a hozzád hasonló anyukákat. Semmivel sem lesz több az a gyerek, ha korábban beszélni kezd.
Szia!Az enyémek már 2 évesek,és ugyanott tartanak,mint a tied.Én már igencsak bele vagyok fáradva a babahalandzsába.Most írtam ki ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Szerintem hintáztasd őt sokat te is,állítólag ugyanolyan jó hatással van a beszédfejlődésre is,mint a mozgásra.
amúgy sztem nagyon ügyes babád van,és ha nem sietteted,akkor is korán fog beszélni.Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!