Milyen tortája volt a babátoknak az első szülinapján?
Mert a piskótatésztában tojásfehérje is van... Akkor kaphat már? A krémben meg cukor van... Azt is ehetne? Csokitortát kaphatna?
Vagy készítsek én neki cukor és tojásfehérje menteset?
Ti mivel ünnepeltetek?
Előre is köszi a választ!
Szerintem csak mert szülinapja van, ne ajd neki újat. Probálj meg olyan receptet keresni ami olyan alapanyagokból áll amiket már ismer.
Az én babaóm 3án lesz 1 éves és sütni fogok neki tortát:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg margarin
1 csomag porélesztő
3-4 evőkanál cukor
kb. 4-5 dl víz
csipet só
búzadara
Az élesztőt kis cukorral és liszttel fél csésze langyos vízben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, sót és annyi langyos vizet, hogy nem túl lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen fél órát kelesztjük.
Két nagy és édeskés almát lereszelünk, lecsöpögtetjük, esetleg kis cukorral ízesítjük.
A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, ráterítjük az almát, megszórjuk búzadarával és feltekerjük.
Kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk és szorosan egymás mellé tesszük a tortaformába.
Hideg sütőbe tesszük és 180-200 fokon megsütjük.
És így néz ki: [link]
Szia!
Én arra gondoltam, hogy joghurt tortát fog kapni:))
Belemászhat, és a joghurttol és gyümitől nem lesz baja...
De az első válaszadó jo ötletet adott a tojással kapcsolatban...nemtom még, hogy piskota lesz e az alap vagy más....mindenesetre keresztanyu majd megoldja-cukrász-
Szia!
Én sütöttem neki tojásmentes tortát. Cukor van benne egy kevés, de nem olyan nagy mumus a cukor!
Túrókrémmel kentem meg kívül, belül. A túróhoz egy doboz Milli vaníliás túrókrémet kevertem.
Egy kis tejszínhabbal is lefújtam, hagy pacsáljon benne:)
Rengeteget megevett a tortából, nem lett semmi baja!
Valamint rendeltünk cukrászdai csokitortát is. Igazából magunknak:)
Nem számítottunk rá, hogy a legváratlanabb pillanatban lecsap rá, és belemarkol:)
Abból is evett, attól sem lett baja.
Ha érdekel a tészta receptje, írj pü-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!