Milyen mellékhatások lehetnek a 15 hónapos oltástól? Lázon kívül lehet még valami?
hát mellékhatásra vagy szövődményre gondolsz? mert nem mindegy. nálunk pl. egy nagyon durva bőrgyulladás jött ki tőle, ez szövődmény, ritka ugyan.
az orrfolyás, láz stb az inkább mellékhatás. a férjem munkatársa kislányánál a 15 hónapos oltás után jelentkezett először lázgörcs.
de egyébként még egy rakás horrorabbnál horrorabb dolog kialakulhat miatta, mint minden oltásnál, de ezek ritkák, és nem is tájákoztatnak róla, merthogy kötelező, minek idegeskedni miatta.
Nekünk csak az a karja dagadt be amelyikbe a prevenart kapta.
Se lázas nem lett, se más tünetet nem észleltünk.
Szia!
Az én kislányomnak kedden lesz két hete, hogy beadta a doktornéni mindkét oltást, az egyiket combiba, a másikat karba. Nálunk most csütörtökön illetve pénteken volt hőemelkedés, 38,5 volt a legmagasabb popsiban. De nem volt el egyáltalán, csak melegnek éreztem a fejecskéjét, ezért mértem neki hőt, és így derült ki, hogy van egy kis hőemelkedése. Ismerősi körömben pedig nem okozott gondot a babáknál. Szóval nyugi, nem biztos, hogy lesz tőle bajotok. Kívánom, hogy tünetmentesen megússzátok!:)
Tegnapig azt írtam volna, hogy "csak" belázasodott a lányom, de tegnap estére 5 db furcsa hólyagszerű kiütés jött ki rajta. 2 a kézfején, 2 az arcán és 1 a térdén. Egészen ijesztően néz ki, mintha vízhólyagok lennének. Mivel hétvége van, nem rohantam egyből orvoshoz, de ha nem múlik, akkor holnap elviszem. Csütörtökön volt 2 hete, hogy megkapta az oltást.
Szerintem ez a rubeola kiütése lehet.
Utolsónak!
Szerintem az inkább bárányhimlő lesz.
A Rubeóla nem hólyagos kiütés, nekem volt ovis koromban, mert akkor még nem oltottak mumpsz és rubeóla ellen, csak kanyaró ellen .
Óhhh, köszönöm, a bárányhimlőre nem is gondoltam, annyira az oltásnak tudtam be a mellékhatásokat.:( Pedig hőemelkedése is van már 2 napja, meg ez az 5 db kiütés.
Holnap irány az orvos.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:42
Mi a helyzet a kislányoddal? Elvitted orvoshoz?
Köszönöm az érdeklődést.:)
Igen, délben elvittem, és a doktornő szerint is szinte 100%, hogy bárányhimlő. Csak a kézfején lévő 2 db hólyagos kiütés ami teljesen erre utal. A másik 3 db lehorzsolódott kicsit, mert nem is vettük észre, hogy kiütéses. Annyit esik, kel, hogy azt hittem valami bibi, főleg a csupasz térdén a kertben.
Még mindig lázas, ez is a bárányhimlő jele.
A doktornő azt mondta, hogy minden gyerek más, lehet, hogy megússzuk ezzel az 5 pöttyel, de az is lehet, hogy pár napon belül előjön még 15. Ha tényleg bárányhimlő, akkor ez már védettséget ad, és többet nem kapja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!