Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor térnek át a tápszeres...

Mikor térnek át a tápszeres babák a 4 órási etetési rendre?

Figyelt kérdés
Vagy tudatosan szoktattátok át? Azt hallottam, hogy 3 hós kortól lehet. Ha igen, hogyan?
2009. márc. 25. 09:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem négy hós a babám, tápszeres, de én nem azt nézem, hogy négy óránként kell ennie, hanem azt, hogy a napi öt meglegyen. Ilyen idős korban még egyáltalán nem baj, ha több van, főleg, ha éjszaka is enni kér.

Nálunk elég szépen kialakult a rend, nem én szoktattam, amikor éhes megetetem, ha álmos elaltatom. Apránként saját magának alakított ki egy napirendet, amit általában tart, néha vannak csúszások.

Egy valami van fix időpontban, a fürdés negyed nyolckor, abból nem engedek.

Az én fiam hatkor kel, fél hétkor eszik, majd tízkor, fél kettő körül, fél ötkor és fürdés után háromnegyed nyolckor, tehát a négy órás kihagyás nincs meg. Az éjszakát már végigalussza.

Ha akarod, akkor megpróbálhatod csúsztatni az evéseket tíz percekkel apránként, minden nap egy kicsit többet, ha nem lesz ebben partner, akkor úgyis jelezni fogja. Ha korábban lesz éhes, akkor szerintem ne ragaszkodj a csúsztatáshoz, legalábbis én nem tudnám éhesen sírni hagyni, mert még nincs kajaidő.

Szerintem addigra jó, ha van rendszer, mire belelendültök annyira a hozzátáplálásba, hogy már egy étkezést kiváltotok.

2009. márc. 25. 09:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 8 hónapos, már csak kétszer eszik tápszert. Főzelék és gyümölcs, de így is 3 óránként eszik.
2009. márc. 25. 09:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam kb. 6 hetes kora óta 4 óránként eszik, 7 hetes volt, amikor elhagyott éjszaka egy evést. Akkor kezdtem tologatni az etetés időpontját 4 órára, amikor észrevettem, hogy hol 3,5 hol egy kicsit több telik el két evés között. Mindig felírtam, hogy mikor és mennyit evett. Akkor egy kicsit rásegítettem, de ő is partner volt ebben. Emeltem az egyszeri adagot, hogy az egész napra kiszámolt adag kijöjjön. Viszont az éjjeli evésről nem tudom leszoktatni.
2009. márc. 25. 10:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Az enyém délelőtt képes óránként enni, délután 2,5-3 óránként, pedig már 10 hónapos. Hiába kicsi adagokat eszik egyszerre így mis soha nem ettünk 4 óránként.
2009. márc. 25. 10:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A "nagykönyv" szerint 3-4 hónapos kortól azt hiszem.

Mi most 7-8 étkezés helyett próbálunk 6ot bevezetni a doktornéni tanácsára (bár én kevésnek találom azt egy 20 napos csecsemőnél, szóval nem sietem el a dolgot).

A következő "trükkök" vannak:

- doktornéni mondta: egy ejszaka étkezés kihagyása, ugy, hogy este többet kap, és ha fel is ébred, de nem sír nagyon a kajáért, hanem visszaalszik, akkor nem kap (ez nálunk egyelőre nem működik, annyira, hogy mintha meghallotta volna, hogy ezt tervezzük, ma éjjel az egyik étkezés között csak 2 óra telt el. DE vannak olyan napok, amikor akár működhet is. Rendszeressé nem tudom akarom, vagy tudom e tenni.

- Ami működik: a csúsztatás. Eddig úgy volt a három óra, hogy pl 7kor evett, a következő kaja 10kor jött, most a három órát onnantól számoljuk, amikor BEFEJEZTE az evést. Ha eleget evett, és nem túl keveset, akkor működik.

2009. márc. 25. 10:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi 11 hetes tápszeresek vagyunk és napközben 2.5 óránként eszünk. Nem is tudnám 4 óránként etetni,mert ha éhes sír. Annyit adok neki amennyit kér.
2009. márc. 25. 10:51
 7/8 A kérdező kommentje:
A babám még csak 7 hetes, csak érdeklődtem, hogy ti hogyan csináljátok. Én is úgy gondolom, hogy majd ő jelzi, ha nem éhes 3 óránként. Ha elérte a 3-4 hós kort, akkor meg megpróbálom csúsztatni. Egyenlőre marad a 3 óránkénti etetés, mert a kis svájci óra jelez mindig időben :)
2009. márc. 25. 10:51
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam saját magának alakította ki körübelül 1 hónaposan, hogy csak 4 óránként kér enni, de mi nagy babák vagyunk.
2009. márc. 25. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!