Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Belecsúsztunk a cicin elalvásb...

Belecsúsztunk a cicin elalvásba, adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
Nem akartam, hogy így legyen, de így alakult. Nincs sok tejem és az esti elalváskor mindig hagytam, hogy jó sokáig szopikázzon, hogy azt a kevés tejemet kiszívja. Napközben meg az volt a teória, hogy mivel olyan 2 óránként evett, hogy ha úgy gondoltam hogy aludni fog, akkor előtte jól egye tele magát, hogy ne az éhség miatt ébredjen fel korábban. Mára ott tartunk, hogy csak a cicimen alszik el. Gondolom vagyunk ezzel így páran. Ez most még nem nagy gáz (bár jobb lenne, ha nem lenne ennyire a személyemhez kötve az alvása) de később attól félek hogy lehetetlen lesz erről leszoktatni. Nektek mi vált be? Most 3 hónapos a baba.
2011. jún. 23. 21:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Előző, ott a pont, egyetértek 100%-ig veled.
2011. jún. 24. 12:57
 22/26 anonim ***** válasza:
Én is sokat aggódtam ezen, de rájöttem, hogy a babák általában maguktól megoldják ezeket a "problémákat". Egy kisbaba nem tud önállóan eladuni, és így van, az idősebb generáció nyomatja ezt, hogy igenis hagyni kell sírni, és majd megtanulja. Igen, álomba sírja magát, de ennek semmi értelme, sem rövid, sem hosszú távon! Én kifejezetten élveztem, ahogy elaludt rajtam, ott szuszogott, akár karban, akár cicin. És egyszer csak már nem igényelte, és lefektetem, kicsit még simogatom, de ébren ott hagyom a kiságyban, és 5-10 perc alatt szépen elalszik. Szóval ne aggódj, ha eljön az ideje, akkor le fog róla szokni, és ne hallgass senkire, csak az ösztöneidre, és tegyél úgy, ahogy nektek jó! 10 hós baba anyukája
2011. jún. 24. 13:35
 23/26 anonim ***** válasza:

Ti milyen megoldást javasolnátok?

Azért javasoltam a ringatásos megoldást, mert egy cicin elalvó gyereknél nem lehet egyből azt alkalmazni, hogy elveszed a cicit és berakod a kiságyba. Nem működne, hiszen hozzá van szokva az anya közelségéhez. Nagyon drasztikus lenne. A ringatásos módszer egy átmenet, átmenetként is javasoltam, hiszen leírtam, hogy ahogy halad az idő, úgy lehet rövidíteni a ringatást és szépen le lehet szoktatni róla. Természetesen én is tudom, hogy ez a másik "rossz" megoldás, de átmenetet lehet képezni vele. És tudod úgy szoktam tanácsot adni, hogy elgondolkodok a problémán és megpróbálom személyre szabottá tenni. De sokan ezért lehúznak... de nem érdekel, tudom, hogy van itt olyan akinek már segítettem.

2011. jún. 24. 13:59
 24/26 anonim ***** válasza:

Hagyni kell a gyereket a saját ritmusában.A ringatás sokkal rosszabb mint a cicizés.Egyik gyerekem ringatós volt 3 évesen is,másik pedig cicis ugyanabban a korban.a cicizés még mindig kiméletesebb .Én pont ma beszéltem egy szopis tanácsadóval,és az volt a téma,hogy mekkora környezeti nyomás van a szoptatós anyukákon.

És a gyerköc elfújta a 3 gyertyát a tortáján,akkor aztán.......harakiri

Én ma végleg eldöntöttem,nem érdekel senki,4 éves koráig úgyis elhagyja.

2011. jún. 24. 15:29
 25/26 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. A ringatásos módszerről nem tudok nyilatkozni,még csak ez az 1 gyerekem van, ő meg nem ringatós tipus. Az igazság az, hogy már most is ordítana, ha nem cicin akarnám altatni. Most ez nem teher nekem, később meg vagy elhagyja magától, vagy végigszenvedünk néhány éjszakát.
2011. jún. 24. 17:40
 26/26 anonim ***** válasza:

ma 13:59

én csak a véleményemet írtam le, nem akartalak megsérteni. számomra a ringatás a legrosszabb. már egy előző hozzászólásomban írtam, nálunk mikor vége lett a cicizésnek tápin aludt el, tehát minden változatlan maradt, csupán a "kellék" változott, aztán betettem a kiságyba a tápijával és elaludt ott. azóta már nagyfiú, kinőtte a cumisüvegen elalvást, az ágyát megszokta, így semmit nem kellett tennem, elforgolódik az ágyában pár percig aztán elalszik egyedül.

biztos nagy szerencsém van de örülök, hogy így alakult, tudom, hogy nekem a ringatás nehezen menne, kikészülne a hátam pár éjszaka alatt

2011. jún. 24. 18:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!