Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Belecsúsztunk a cicin elalvásb...

Belecsúsztunk a cicin elalvásba, adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
Nem akartam, hogy így legyen, de így alakult. Nincs sok tejem és az esti elalváskor mindig hagytam, hogy jó sokáig szopikázzon, hogy azt a kevés tejemet kiszívja. Napközben meg az volt a teória, hogy mivel olyan 2 óránként evett, hogy ha úgy gondoltam hogy aludni fog, akkor előtte jól egye tele magát, hogy ne az éhség miatt ébredjen fel korábban. Mára ott tartunk, hogy csak a cicimen alszik el. Gondolom vagyunk ezzel így páran. Ez most még nem nagy gáz (bár jobb lenne, ha nem lenne ennyire a személyemhez kötve az alvása) de később attól félek hogy lehetetlen lesz erről leszoktatni. Nektek mi vált be? Most 3 hónapos a baba.
2011. jún. 23. 21:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Utolsó,szerintem nem olvastál engem,ha azt mondod nálad nagy a gáz:)
2011. jún. 23. 22:48
 12/26 anonim ***** válasza:
Nem tudom ez miért gond.A leggyorsabban és a legkényelmesebben lehet elaltatni ezzel a módszerrel.Én a 4. babámat altatom cicin,tapasztalatból tudom nem marad így.
2011. jún. 23. 22:56
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Azért gond,mert nyomás alatt tart a környezet,hogy semmit nem csinálsz jól.Aki könnyen befolyásolható az el is hiszi,hogy rosszul csinálja.
2011. jún. 23. 23:25
 14/26 anonim ***** válasza:
utolso valaszolo, nagy igazsagot irt le(sajnos)! hasonlo cipoben vagyok, 16 honapos a kislanyom es csak cicin alszik el! nekem kenyelmes, de igy rettenetesen fugg tolem, pedig mar ideje lenne onalosodnia egy kicsit. es persze sok a kritika a csaladban... :-(
2011. jún. 24. 00:01
 15/26 anonim ***** válasza:
Nahát gyorsan végig olvasva a hozzászólásokat, meglepődtem. Amiatt akartam írni, hogy megvédjelek, hogy jó ez így és nem fog úgy maradni, de hát ahogy látom nincs mitől megvédeni :)) Érdekes, hogy az ember a környezetétől homlokegyenesen át más hozzászólásokat kap. Nálunk is cicin elalvás volt a menő, most 7 hónapos a fiam, de már csak néha alszik el a cicin, hozzáteszem a kezdeti 30 perces szopizásokhoz képest (na azért is miket kaptam), ma már 5-10 perc alatt lerendezi. Szóval szerintem is jól csinálod és nem rontod el ezzel.
2011. jún. 24. 07:42
 16/26 A kérdező kommentje:

Köszi!

Tényleg igazatok van, hogy nagy a környezeti nyomás. Talán nem is baj hogy így alszik. Azért 3 évesen már nem szeretném cicin altatni.:) De már azt is megtanultam a gyereknevelés során soha ne mondd hogy soha!:)

2011. jún. 24. 11:10
 17/26 anonim ***** válasza:

Nem derült ki, hogy számodra ez probléma vagy sem. Itt mindenki arra biztat, hogy hagyd, mert úgyis leszokik majd magától. Viszont senki nem ad tanácsot arra vonatkozóan, amit kérdeztél. Ha tényleg zavar és szeretnéd erről leszoktatni (ami szerintem nagyon is helyes döntés a későbbiekre gondolva), akkor a következőt próbáld meg:

Szopi után, mikor látod, hogy már csak nyammog, akkor vedd le ciciről és ringasd kicsit. Lehet egy -két alkalommal ellenállásba fogsz ütközni, de hamar rá fog jönni, hogy milyen jó is ez. Beszélj hozzá közben, énekelj neki és mielőtt teljesen beájulna tedd be a kiságyába. Később, ahogy nő változik a ringatás is, lehet csökkenteni és szépen meg fog tanulni egyedül elaludni. Remélem tudtam segíteni. Ha meg bizonytalan vagy fordulj egy kérdéssel azoknak a táborához, akik szenvedtek a cicin aló alvástól.. mert vannak egy páran.

2011. jún. 24. 11:14
 18/26 A kérdező kommentje:
Igazából most nem zavar, csak nem akarom, hogy olyan dolog idegződjön be, amiről 2-3 évesen sem tudom majd leszoktatni. Mert azt gondolom, hogy mostanában még le lehetne róla szoktatni, ez 2-3 hete alakult ki így. Nem tudom, mert örülnék ha máshogy is el tudna aludni, de nem vagyok annyira motivált, hogy hagyjam emiatt ordítani.
2011. jún. 24. 11:29
 19/26 anonim ***** válasza:

Most vagy így hagyod és vállalod a következményeit, akármi is lesz az. (lehet, hogy magától leszokik, lehet, hogy nagyon sokat fogsz szenvedni vele) Vagy leszoktatod most. Ha most teszed könnyebb lesz, még nagyon rugalmas, még nem idegződött be...

Te döntésed, Te tudod, Te gyereked. :)

2011. jún. 24. 11:36
 20/26 anonim ***** válasza:

A válasz írója 55%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:14

ne haragudj, hogy megkérdezem de mivel jobb ringatva elaltatni mint cicin?

nem kötekedni akarok de számomra amit te írsz az az "elrontott altatási rituálé". megmondom őszintén én személy szerint inkább 3 éves koráig cicin altatnám a babámat mint a 3 éves 15-16 kilós babámat(?) ringatva :)

persze ez a 2 szélsőséges megoldás. igazából az a jó ha a babát beteszik a kiságyba, megsimogatják és elalszik :) de 3 hónaposan még kicsi ahhoz, hogy tudja, mi is az az egyedül elalvás. 8-10 hónapos korában lesz fontos ezt kialakítani!

2011. jún. 24. 12:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!