Belecsúsztunk a cicin elalvásba, adnátok tanácsot?
Köszi!
Tényleg igazatok van, hogy nagy a környezeti nyomás. Talán nem is baj hogy így alszik. Azért 3 évesen már nem szeretném cicin altatni.:) De már azt is megtanultam a gyereknevelés során soha ne mondd hogy soha!:)
Nem derült ki, hogy számodra ez probléma vagy sem. Itt mindenki arra biztat, hogy hagyd, mert úgyis leszokik majd magától. Viszont senki nem ad tanácsot arra vonatkozóan, amit kérdeztél. Ha tényleg zavar és szeretnéd erről leszoktatni (ami szerintem nagyon is helyes döntés a későbbiekre gondolva), akkor a következőt próbáld meg:
Szopi után, mikor látod, hogy már csak nyammog, akkor vedd le ciciről és ringasd kicsit. Lehet egy -két alkalommal ellenállásba fogsz ütközni, de hamar rá fog jönni, hogy milyen jó is ez. Beszélj hozzá közben, énekelj neki és mielőtt teljesen beájulna tedd be a kiságyába. Később, ahogy nő változik a ringatás is, lehet csökkenteni és szépen meg fog tanulni egyedül elaludni. Remélem tudtam segíteni. Ha meg bizonytalan vagy fordulj egy kérdéssel azoknak a táborához, akik szenvedtek a cicin aló alvástól.. mert vannak egy páran.
Most vagy így hagyod és vállalod a következményeit, akármi is lesz az. (lehet, hogy magától leszokik, lehet, hogy nagyon sokat fogsz szenvedni vele) Vagy leszoktatod most. Ha most teszed könnyebb lesz, még nagyon rugalmas, még nem idegződött be...
Te döntésed, Te tudod, Te gyereked. :)
A válasz írója 55%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:14
ne haragudj, hogy megkérdezem de mivel jobb ringatva elaltatni mint cicin?
nem kötekedni akarok de számomra amit te írsz az az "elrontott altatási rituálé". megmondom őszintén én személy szerint inkább 3 éves koráig cicin altatnám a babámat mint a 3 éves 15-16 kilós babámat(?) ringatva :)
persze ez a 2 szélsőséges megoldás. igazából az a jó ha a babát beteszik a kiságyba, megsimogatják és elalszik :) de 3 hónaposan még kicsi ahhoz, hogy tudja, mi is az az egyedül elalvás. 8-10 hónapos korában lesz fontos ezt kialakítani!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!