Biztos jó az igény szerinti szoptatás?
Szia nekem 11 napos a csöppségem és most kezdek átálni arra hogy amikor éhes velem is ljátszotta ez hogy mindig cicin és én már rájöttem a megoldásra! anyahiánya van mert legtöbbet bal ciciből kap hamit és ugye a szív és nem icire teszem hanem csak a vállamrafektetem és megnyugszik!
te melyik ciciből adsz nek ilegtöbbet?
nálunk a 3 óra kezd 3 és fél órűra csúszni mert nem éhes mert megeszi amit szeretne
Szia, én is így jártam az elején, nem tudtam miért sír a babám, azt hittem éhes, így mindig cicire tettem és jó kis hasfájás lett belőle mindig.
Hagyj neki időt, hogy meg tudja emészteni a tejet, ez neki kb 2 óra. Az is fontos, hogy minden szopi után büfizzen, lehet, hogy a levegő bántja, nem tud büfizni vagy pukizni. Ha fáj a pocija, akkor a lábait húzgálja fölfelé.
Próbáld máshogyan megnyugtatni, ne csak cicivel, és szerintem is várj két etetés között legalább két órát!
4 hós baba anyukája
Szió!
Biztos, hogy jó. A környezetemben aki megpróbálta a 3 óránkénti szoptatást egy idő után belátta, hogy nem működik. Az igény szerinti szoptatás viszont nem azt jelenti, hogy ha sírdogál, rögtön etetni kell. De biztos, hogy te is látni fogod idővel, hogy éppen miért sír.
Az én lányom például 4 óránként kért enni és saját maga alakította ki a napirendjét, mivel figyeltem a jelzéseit. Nem volt könnyű, de még 1-2 hét és te is felismered a sírások közötti különbséget, de addig is figyelj arra, hogy azért legalább 2 óra teljen el két szoptatás között. Próbáld közben nyugtatni azzal, hogy ölbe veszed, vagy beszélsz hozzá, símogatod stb. De tudod te ezt!
Kitartás!!! Ügyes leszel!
nálunk az első hat hét így telt,nem csak enni akart hanem a közelséget is, aztán szép lassan kialakította a "napirendjét"
én nem bántam meg, most hét hónapos nagyon nyugis, kiegyensúlyozott baba és most is akkor kap cicit amikor kér, de már nagy fiú és sok a felfedezni való, gyorsan eszik és nyomul tovább :)
Köszi lányok a válaszokat, igyekszem mindenre odafigyelni, de olyan nehéz az elején.
Minden jót mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!