Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Sudocrem-et újszülötteknél...

A Sudocrem-et újszülötteknél használhatom, vagy akkor jobb valami más gyógyszertári krém?

Figyelt kérdés
Mert a védőnő felírta a kelengyelistára a Bepanthent, vagy a Neograormon krémet, de nekem szimpibb a Sudocrem. Vagyis később biztos azt használnám, ha már lehet. Így ha lehet már újszülötteknél is, akkor egyből olyat veszek.
2011. jún. 22. 17:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

gyógyszertári popsikencét...

Mi vettünk sudocremet, amikor a doki felmarásra ajánlotta. És akkor derült ki, pár nap után,hogy a fiam nem bírja, vmelyik alkotójára érzékeny, allergiás. Később, egyéb bőrgondnál is teszteltük, és ugyanaz történt.

Miért is ne, a tesója is allergiás a sudocremre.

Nagyon, de nagyon ritka eset ez, sosem tudhatod előre, hogy a te babád bőre mit szól hozzá.

És igen, sima popsikenceként nem szabad használni, csak ha gond van!

2011. jún. 22. 22:50
 12/17 anonim válasza:
41%

hát én is megdöbbentem egy-egy válaszon...... a Sudocrem eredetlieg babapopsikrém, nem véletlen van benne a kismama kezdőcsomagban. Azaz amikor valaki szül a kórházakban ideális esetben kap az újdonsült kismama egy kezdő babacsomagot, és közte van a Sudocrem is. Tehát nem véletlen osztogatják kismamáknak :-))))))) Én is kaptam szülésnél, és utánanéztem a krémnek, bár hallottam már róla régebben is. Szó sincs ilyen hülyeségről, hogy összenő bármi is a baba testén,ha Sudocremmel kened!!!!! A Sudocrem ugyan elősegítik a hámsejtek növekedését, gyorsítják a hámképződési folyamatot, de ettől ez még nem majomkísélret, csak gyorsítsa a baba bőrének regenrálódását!!!!

Plusz van benne lanolin, ami puhít és hidratál, segít megőrizni a bőr nedvességét.

Szóval aki beírta ezt a hülyeséget, hogy a fiuk fütyije összenő, az egy kicsit nézzen utána, mit mond.......

2011. jún. 23. 11:32
 13/17 Eszter Kovács válasza:
50%

Hogy lehet ilyet írni, úristen:D:D Összenől a nuni:D te beteg vagy!! Alapjába véve ez egy popsi krém, még jó, hogy lehet használni!! Mi is használtuk és még minden nemiszerv ott van és olyan állapotban, ahogyan kell!

én csak ajánlani tudom!

2011. jún. 23. 12:04
 14/17 anonim ***** válasza:
51%

igen, összenőhet a punci egy mindennapos használat során :( nem, nem vagyok beteg, olvass utána kérlek!

a sudocrem nem popsikrém, akkor az lenne ráírva de az van: irritált, kipirosodott bőrre.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

ezt olvassátok el. nagy baj, hogy ezt az orvosok nem mondják el és ha valaki itt leírja, egyből betegnek titulálja ahelyett, hogy utánaolvasna :(

2011. jún. 23. 13:03
 15/17 anonim ***** válasza:
50%

Anyukák!

Lehet vitázni, de a Sudocrem NEM popsikrém! Ez sehol nincs ráírva, csak ajánlják hámosításra, amikor pl a sok kakitól, hasmenéstől lángoló vörössé felmaródik a kis bőrük.

Igen, benne van a kezdő csomagban, de nem azért, hogy na ezt használd popsikrémként! Annyi egyéb van még a csomagban, amin lehetne eszmecserét fojtatni.

Ami popsikrém, arra rá is van írva, de a sudocremen sehol sem szerepel. Antiszeptikus védőkrém.

Ha popsikrém lenne a nagymamám orbáncos lábát nem azzal kenték volna a kórházban...

Persze mindenki maga dönti el, hogy mit használ, és a Sudocremen kívül van még egy krém, ami annyira hámosít, hogy nemi szervi problémát okozhat. Ismerőseim körében van több kislány is, és fura módon ők is utólag, amikor már a baj megtörtént, akkor tudták meg, hogy a hámosító krémeket csak akkor szabad használni, amikor beteg a bőrfelület, de akkoris csak nagyon vékonyan!

Szép napot!

2011. jún. 23. 13:36
 16/17 A kérdező kommentje:

Most már látom, mit fogok tenni. Köszönöm a sok sok véleményt.

Veszek gyógyszertári krémet, kezdetben azt fogom használni. Jelenleg van 2 db mintám Sudo-ból, és még szülés után is ezek szerint benne lesz egy a kezdő csomagba. Majd kipróbáljuk, hogy bírja e a bőre a babámnak. Egyébként is elég drága, és ha nem bírja, legalább nem dobok ki annyi pénzt feleslegesen érte.

Illetve valószínűleg, csak akkor fogjuk használni, ha elkezdődik a hozzátáplálás, és a kipirosodás.

Még egyszer köszönöm mindenkinek. :)

2011. jún. 27. 14:51
 17/17 anonim ***** válasza:
32%

El kell olvasni, hogy mi van a dobozára írva!

Ha nektek nincs otthon ilyen, akkor olvassátok el itt:

[link]

[link]

A bőr mindennapos védelmére, pelenkával fedett bőrre...stb.

Ha ez szerintetek nuni összenövést okoz, akkor alá kell támasztani valamivel (és nem csak itt olvasott rémsztorikkal, fikciókkal,) és fel kell jelentenetek a gyógyszergyárat, hogy a csomagolás félretájékoztat, és az összes patika is, aki ezt árulja. Ha esetleg valakinek megjönne hozzá a kedve, íme az elérhetőség:

A Fogyasztókapcsolati Iroda

Tel: +36 1 459-4800/ 23025 mellék, ill. +36 1 459-4800/ 23023 mellék.

2011. jún. 28. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!