Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy csináljátok, hogy minden...

Hogy csináljátok, hogy minden nap ugyanabban az időben fürdettek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 10 hetes, sajnos tápszeres. 4 óránként eszik, de éjjel ugye nem keltem fel, illetve, ha 3 és fél óra után kér enni, akkor adok neki. Így viszont elcsúszik a fürdés. Mert ugye fürdés után van kaja utána alvás, ezt így szokta meg. Viszont így az evés miatt van, hogy 8-kor, van hogy 9-9.30-kor tudom fürdetni. Akkor most hogyan csináljam, hogy minden nap ugyanarra az időre jöjjön ki a fürdés?
2011. jún. 22. 13:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Mindig ugyanakkor fürdesd, aztán egy idő után megszokja, hogy fürdés után mindig eszik.

Az én gyerekem mindig éhes fürdés után, függetlenül attól, hogy előtte 4-kor vagy 6-kor evett.

Fürdess ugyanakkor, és hidd el, éhes lesz utána.

Ez nem túl jó, hogy össze-vissza fürdetsz, mert aztán az éjjeli alvás is össze-vissza lesz.

2011. jún. 22. 13:48
 2/11 anonim ***** válasza:

egyrészt ennek nincs nagy jelentősége hogy 8-kor vagy 9-kor fürdik, ő még nagyon kicsi, nem egy gép, nem lehet órát igazítani hozzá

másrészt ha mindenképpen ugyanakkor szeretnél fürdetni, akkor fürdesd meg minden nap mondjuk 8-kor, és etesd meg amikor kéri, ha a fürdés után van az evés, csak így meg az alvás nem fog ugyanakkorra esni :)

2011. jún. 22. 13:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ne ragaszkodj percre pontosan egy adott időponthoz, próbáld egy órára belőni. Mi pl. este 7 és 8 között fürdetjük babót, aki kb. fél 7-től látványosan várja is. :)
2011. jún. 22. 13:56
 4/11 anonim ***** válasza:
Ki fogja bírni, ha kicsit később eszik. Találd meg az arany középutat! Szóval, ha fél 9-kor fürdeted pl. minden nap. Mi kb. 6 hónapos koráig 9-kor fürdettünk, fél 10-10-körül etettünk és fektettünk. Aztán ez nagyot változott, amikor 7 és fél hósan kúszni kezdett. Hamarabb elfáradt, így azóta 8-kor van a fürdés és 9-kor már szépen az igazak álmát alussza. Amúgy szerintem nem a fürdetés időpontja a lényeg, hanem a rituálé legyen mindig ugyanaz! Úgy értem, mi pl. mindig mindent ugyanúgí csináltunk: fürdés, krémezés, villany le, félhomály, tejcsikézés és rögtön ágyikóba tevés. Ha valamiért ez felborul, pl. nem azonnal kapja a tejcsit, akkor nyűgös lesz, és az elalvás is problémásabb.
2011. jún. 22. 13:58
 5/11 anonim ***** válasza:

Mi mindig ugyanakkor fürdettük, az fix volt, (plusz minusz negyed óra maximum) és inkább az evési időt tologattuk, ha úgy jött ki jobban, akkor délután nem vártunk 3 órát az etetéssel, csak mondjuk 2,5-et.

Ha megvan, hogy nagyjából milyen időközönként eszik, akkor a reggeli első tápszer után már könnyen kiszámolhatod, hogy hogy etesd napközben, hogy este 8-kor tudd fürdetni. Lehet, hogy az összes étkezésén tolsz 10-20 percet egész nap, és akkor jön ki jól az este.

Egy idő után meg majd beáll ez is magától.

2011. jún. 22. 13:58
 6/11 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam rá, hogy 7 és 8 között kellene fürdetni. Ez ok, ha mondjuk 7.15 és 8.30 között jön ki az etetés. De mi van mondjuk, ha 6-kor evett előtte, vagy 6.30-kor?
2011. jún. 22. 14:00
 7/11 anonim ***** válasza:

Hú az első 4 hónap nálunk is nagyon rendszertelen voklt annak ellenére, hogy 2 hós kora óta átalussza a lányom az éjszakákat.

De a fürdéshez mindig ragaszkodtam!8 és 1/4 9 között mindig meg lett fürdetve, csak egyszer csúsztam meg vele és lett 9-kor fürdés, mert aznap kicsit megcsúsztunk a hazajövetellel.

Ő is vagy előtte evett, vagy utána.Haq negyed órákat csúszol attól nem lesz baja, de nálunk hamar megtanulta, hogy fürdés után alvás van.Ritkán esett akkorra az evés.

Majd beáll a napirendetek hamarosan nektek is.

Bár szerencsés vagy, hogy már most óránként eszik a kisfiad, az én lányom 3,5-4 hós koráig 3 óránként evett vagy 2,5, mert volt, hogy félbehagyott egy adagot de fél óra múlva már kellett neki a maradék.

Ha elkeztitek majd a hozzátáplálást hamarosan megoldódik a gondod:)

6 hós kiscsaj anyuja

2011. jún. 22. 14:03
 8/11 anonim ***** válasza:
én fürdés után etettem,mert bukós volt.anyatejes volt,igény szerint szoptattam,így ő nem pontosan ugyanakkor evett mindig.így nem volt nehéz tartani a fürdés időt,eleinte hatkor fürdött
2011. jún. 22. 20:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Mi is ilyen problémában voltunk, nálunk ő anyatejes. De ma már úgy csinálom, hogy ha fürdés előtt akar enni (7 napból 3-4 nap így esik), adok neki. Általában két cici szokott kelleni, de ilyenkor ha az egyiken végzett, akkor próbálom elterelni a figyelmét.

Kajálás után fél órát várok, és csak utána fürdetjük.

A fürdetés nálunk fél 9 köré esik.

Próbáltam hamarabb fürdetni, mert ő 8-kor már fáradtka szokott lenni, de ekkor túl hamar ébredt, hajnal 5-kor, ami nekem túl korán volt. Emiatt mindig elhúzzuk az időt fél 9-ig, és így 7-kor kel.

3,5 hós

2011. jún. 23. 10:39
 10/11 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Nem fejeztem be.

Fürdetés után pedig odaadom a másik cicit. Vagy ha két cicin evett fürdetés előtt, újra odaadom neki, akkor is, ha nem kéri, hamar bealszik rajta, és irány az ágy.

Ha tápszeres, talán fürdetés előtt adj neki felet, fürdetés után a másikat.

2011. jún. 23. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!