Hogy csináljátok, hogy minden nap ugyanabban az időben fürdettek?
Mindig ugyanakkor fürdesd, aztán egy idő után megszokja, hogy fürdés után mindig eszik.
Az én gyerekem mindig éhes fürdés után, függetlenül attól, hogy előtte 4-kor vagy 6-kor evett.
Fürdess ugyanakkor, és hidd el, éhes lesz utána.
Ez nem túl jó, hogy össze-vissza fürdetsz, mert aztán az éjjeli alvás is össze-vissza lesz.
egyrészt ennek nincs nagy jelentősége hogy 8-kor vagy 9-kor fürdik, ő még nagyon kicsi, nem egy gép, nem lehet órát igazítani hozzá
másrészt ha mindenképpen ugyanakkor szeretnél fürdetni, akkor fürdesd meg minden nap mondjuk 8-kor, és etesd meg amikor kéri, ha a fürdés után van az evés, csak így meg az alvás nem fog ugyanakkorra esni :)
Mi mindig ugyanakkor fürdettük, az fix volt, (plusz minusz negyed óra maximum) és inkább az evési időt tologattuk, ha úgy jött ki jobban, akkor délután nem vártunk 3 órát az etetéssel, csak mondjuk 2,5-et.
Ha megvan, hogy nagyjából milyen időközönként eszik, akkor a reggeli első tápszer után már könnyen kiszámolhatod, hogy hogy etesd napközben, hogy este 8-kor tudd fürdetni. Lehet, hogy az összes étkezésén tolsz 10-20 percet egész nap, és akkor jön ki jól az este.
Egy idő után meg majd beáll ez is magától.
Hú az első 4 hónap nálunk is nagyon rendszertelen voklt annak ellenére, hogy 2 hós kora óta átalussza a lányom az éjszakákat.
De a fürdéshez mindig ragaszkodtam!8 és 1/4 9 között mindig meg lett fürdetve, csak egyszer csúsztam meg vele és lett 9-kor fürdés, mert aznap kicsit megcsúsztunk a hazajövetellel.
Ő is vagy előtte evett, vagy utána.Haq negyed órákat csúszol attól nem lesz baja, de nálunk hamar megtanulta, hogy fürdés után alvás van.Ritkán esett akkorra az evés.
Majd beáll a napirendetek hamarosan nektek is.
Bár szerencsés vagy, hogy már most óránként eszik a kisfiad, az én lányom 3,5-4 hós koráig 3 óránként evett vagy 2,5, mert volt, hogy félbehagyott egy adagot de fél óra múlva már kellett neki a maradék.
Ha elkeztitek majd a hozzátáplálást hamarosan megoldódik a gondod:)
6 hós kiscsaj anyuja
Mi is ilyen problémában voltunk, nálunk ő anyatejes. De ma már úgy csinálom, hogy ha fürdés előtt akar enni (7 napból 3-4 nap így esik), adok neki. Általában két cici szokott kelleni, de ilyenkor ha az egyiken végzett, akkor próbálom elterelni a figyelmét.
Kajálás után fél órát várok, és csak utána fürdetjük.
A fürdetés nálunk fél 9 köré esik.
Próbáltam hamarabb fürdetni, mert ő 8-kor már fáradtka szokott lenni, de ekkor túl hamar ébredt, hajnal 5-kor, ami nekem túl korán volt. Emiatt mindig elhúzzuk az időt fél 9-ig, és így 7-kor kel.
3,5 hós
Előző vagyok. Nem fejeztem be.
Fürdetés után pedig odaadom a másik cicit. Vagy ha két cicin evett fürdetés előtt, újra odaadom neki, akkor is, ha nem kéri, hamar bealszik rajta, és irány az ágy.
Ha tápszeres, talán fürdetés előtt adj neki felet, fürdetés után a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!