Mit tegyek, hogy megtanuljon mászni?
ha azt mondták nincs gond csak lusti, ne aggódj...esetleg dévényesnél voltál? mert ők olykor teljesen másként látják a babát.
lányom 10 hónapos, 2 hónappal hamarabb született. december elejétől járunk dévényre. két hete kezdett el mászni a kis térdein, és 1,5 hónapja ül magától. szóval mi is próbáltuk ösztönözni őt, nekünk azt mondta a dévényes hogy sokat legyen hason. szóval hiába próbáltunk segíteni neki hogy tegye a kis lábait előre, semmi nem használt.
aztán két hete ki kellet mennem a szobából, letettem a babát az ajtó felé. mire visszamentem fél perc múlva ugyanabban az irányban volt csak egy méterrel előrébb.
épen volt egy nagy puszedli a kezemben elkezdtem csalogatni...és folyt a könnyem mert az én lánykám szépen elkezdte pakolni a kis térdeit...persze puszedlit nem kapott csak sok sok puszit..no azóta megy mint a golyó.
legyen sokat lent a babád a földön, tegyél messzebb játékokat tőle amiket szeret. és már az is jó ha a kis popsiját nyujtogatja...az én lányom rugózott.és természetesen nem szabad semmit erőltetni, ha a baba felkészült, úgyis megcsinálja azt amit kell neki.
szerintem fontos a mászás vagy ennek hiányában a kiváltás mert az indítja be az agy bizonyos részeit. dévény tornász ki tudja váltani.
addig meg anyuka tessék otthon sokat négykézlábazni mert így látja és talán rákap. de ha kihagyja sem kell aggódnod, 3 éves koráig ráér a mászás, ha nagyobb lesz majd sokat játszotok kutyusosat... :)
Szia!
Az én fiam is majdnem kihagyta a mászást mikor elvittem Dévényeshez!Ő a következő gyakorlatokat ajánlotta.guggoltatás,térdeltetés,talicskázás!Viszont igazából az áttörést a lépcsőzés hozta meg!Kint a teraszon állandóan felmászott a lépcsőn majd 2 nap múlva mászott!
Szóval ezek segíthetnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!