Hasznos az éjszakai fény? Milyen a jó, mindegy?
Az első pár héten nekünk is sokszor égett egy kis lámpa (narancssárga színű a burája, gömb alakú, három fokozatban állítható a fényerőssége - nálunk a legkisebbre volt állítva, az épphogy csak világít).
De aztán leszoktunk róla, már nem használjuk.
Én a sólámpába csak egy 5W-os izzót tettem és az volt az éjszakai fényünk.
Az első éjszakát végigüvöltötte, mert sötét volt. A sólámpával minden problémánk megoldódott. Kb. 1,5 hós koráig használtuk
Nekünk eleinte hasznos volt, az Angel care fényét hagytuk égve, mert úgy tűnt, mintha nyugodtabb lenne a babó akkor. De aztán pár hét múlva kikapcsoltuk, és azóta is viszonylag töksötétben alszik (csak az angelcare ledje villog).
Nálunk igazából az éjszakai fény maximum amiatt jó, hogy én látok valamennyire. 3,5 hós babámnak mindegy.
Nagyobb babák lehet, hogy igénylik, ha félnek a sötétben...de ezt remélhetőleg más kommentelők elmesélik neked.
Van egy sólámpa a szobájában, de csak akkor kapcsolom fel, ha be kell menni hozzá.
Az agyban csak sötétben tud termelődni megfelelő mennyiségű melatonin, ami a fejlődéshez, a megfelelő pihenéshez elengedhetetlenül szükséges. Ezt nem egy, nem kettő alváskutatás bizonyítja. Ráadásul fölösleges olyanra rászoktatni a babát, amiről aztán később nehéz lenne leszoktatni - pl. félne a sötétben. Enyém 21 hónapos, nem fél, sőt, nagyon jól elvan sötétben is, ha mondjuk felébred reggel, hosszú percekig még magában dumál az ágyban, mielőtt kiabálna: annnyya, gyeje máj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!