Babám 13hós 8100g, már 1 vagy több hónapja semmit sem hízik. Alig eszik, már a doki is meg szólta h nem jó ez így. Mit csináljak? De mozogni meg mozog egész nap. Egyedül megy.
Figyelt kérdés
2011. jún. 21. 08:15
21/30 anonim válasza:
Köszönöm szépen. Gondolhatod, hogy én miket éltem át január óta. :S De már én azt mondom nem érdekel, mit mutat a mérleg mert pici lányom mosolyog mászik, kúszik és figyelmes. Ő most fogja megduplázni a születési súlyát de egyszerűen akár mit csináltam nem hízott. Kínáltam párszor tápszerrel is mert mondták nem kellett neki a képembe landolt. :D. Úgyhogy úgy voltam, hogy kapja az anyatejet és amikor eljön a hozzátáplálás ideje akkor majd azt szépen bevezetem.Szerintem veletek is minden rendben van mert láttam a képet és egy formás babát láttam. :) Ő is anyatejes baba, vagy kap tápszert is?
22/30 anonim válasza:
8 hónapos koráig anyatejes volt, most már tápszert kap.Kevés lett a tejem, és egyik este úgy döntött, hogy köszöni szépen, nem kér többet, nagylány lett!:)) Fejtem még egy 2 hétig, de aztán már annak se volt értelme.Nem szomorított el a dolog, mert az is biztos benne volt a lassú gyarapodásban, hogy kevés volt a tej, és ez volt a fő tápláléka.A vége felé már csak kínlódtunk a szoptatással.Hozzáteszem: sajnos azóta se hízik jobban, mióta tápszeres.Amitől minden baba hízik, ő attól sem.
23/30 anonim válasza:
Voltatok gasztroenterológusnál? Ha igen és mindent rendben találtak akkor ne foglalkozz a mérleggel. :D
24/30 anonim válasza:
Tudjátok egyedül mi vigasztal?Hogy ennek majd hogy fog örülni 20 év múlva, hogy nem egy hízékony típus..Akármennyi hamburgert, pizzát megehet majd büntetlenül:))
Olyan tökéletes lesz az alakja, igazi kis bombázó lesz, és nem kell érte tennie semmit.
25/30 anonim válasza:
Kedves utolsó teljesen egyetértek veled. :)
De remélem meg is fog maradni ez a jó " szokása" és nem vált át. :)
Lányok nekem teljesen jót tesz a lelki világomnak, hogy veletek beszélgetek már teljesen másként látom a dolgokat. :)
26/30 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Mi lett a pénteki tanácsadáson? Mit mondott a dokid?
27/30 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Most van 1 percem gép elé ülni,lányom nagyon nyugtalan mostanában.De a jó hír,HÍZOTT 100g-ot.Így nem kell mennünk kórházba!Szerintem a foga is jön,meg a frontok is teszik.Nagyon jó volt olvasni az írásaitokat,egész más így a helyzet.Szerintem a gyerekek megérzik rajtunk ha idegesek vagyunk,és azért sem esznek úgy.Kitaláltam magunknak,hogy éjjel megetetem cumis üvegből kásával,de csak ha keveset vacsizik.Tegnap egész nap alig evett,este meg nem birt jól lakni.Még ilyen velünk nem történt.Jó érzés volt látni h eszik.Nagy lányom 1 évesen négyszáz grammal volt több,mint a kistesó.Most 13 éves 48kg és nagyon szép karcsú.Eggyáltalan nem vékony.És meg eszi még a vas szöget is.Úgyhogy nyogodjatok meg!Én továbbra is mérem a súlyát,de nem szivesen.De nektek nem ajánlom mert ebbe bele lehet őrülni.Én már annak is örülök ha 3 naponta hízik 10 dkg-át.Kívánok nektek szép napot és nagyon boldog babázást!És sok-sok türelmet!
2011. jún. 25. 12:39
28/30 anonim válasza:
Nagyon örülök Nektek!!Megnyugtató, hogy nem kell kórházba mennetek!És nem is lett volna értelme, mert semmi baja, csak ilyen alkat, és kész.Abban nagyon is igazad van, hogy megérzik az aggódásunkat.Nekem mondta is a gastrós doki, hogy ne idegeskedjek, mert a baba ösztönösen megérzi, és ez visszaveti a gyarapodásban.Próbálok laza lenni, de nem mindig sikerül.Mi kedden megyünk méretni tanácsadásra.Sok jóra nem számítok, mert keveseket evett, de remélem kellemesen fogok csalódni!:)Itthon befejeztük a hetente méregetést.Semmi értelme, csak stresszelek rajta, ami senkinek nem hiányzik.Ma az én lányom is nyűgös volt, utálja a szeles időt.
29/30 anonim válasza:
Nagyon örülök mindenkinek, hogy ilyen szépen húzogatnak. Mi hétfőn megyünk a dokihoz bár szerintem szűk egy hét alatt nem nagyon fog hízni de nem baj, mert most már azt mondom, hogy az egész havi gyarapodást kell néznem mert akkor nem leszek ilyen stresszben. Azzal szoktam nyugtatgatni magam nem teljesíthet mindenben jól a babám. :)
30/30 anonim válasza:
Remélem ez a válasz végleg megnyugtat mindenkit: 33 éves vagyok, és nem kerestem vissza az összes adatomat, de egyet tudok, hogy anno, 6 évesen nem akartak felvenni az iskolába, mert nem voltam 20 kg. Mindössze 17 kg-ot mutatott a mérleg. Anyu mesélte, mellesleg, még régebben. Sokat kínlódtak velem, mert rettentően rossz evő voltam mindig is, és kis súlyú (2,5 kilóval születtem), hordtak az égvilágon mindenféle orvosokhoz, hogy miért nem eszem, és nem hízok, de soha semmit nem találtak, még egy vashiányt sem. És tessék, itt vagyok, felnőttem, egészséges vagyok és voltam mindig is, a mai napig rossz evő vagyok, és nagyon válogatós, finnyás, de a 158 centim mellé nem is baj, hogy nem vagyok több, mint 52 kg. Ráaádsul, túl egy terhességen és szülésen/szoptatáson, kislányom már 2 és fél éves, és ugyananaz a verzió, mint Én. Csak Én nem aggódom, mivel annyi rossz emlékem maradt arról, hogy folyton tömni akarnak, pedig Én nem is voltam éhes, hogy nem erőltetem kislányomnál az evést, ha nem kér. Persze, betartunk egy bizonyos napi, étkezési rendet, de ha egyszer-egyszer nem eszik, hát istenem, akkor nem eszik. Majd eszik, ha megéhezik. Nálunk bevált, hogy ha nem kér enni egy adott étkezésnél, akkor hagyom, és ha hiszitek, ha nem, az esetek többségében rövid idő múlva mégiscsak kér, főleg, ha Én is, vagy Apával mindketten nekiállunk enni. Pici korában is ezt csináltam, ha elutasította az ételt, akkor kivettem a székből picit, nézelődtünk, játszottunk, aztán kicsivel később megint megpróbáltam, és akkor már többnyire kért enni. Türelemjáték, tudom, de ez van. És nem kell 6félét összefőzni, hanem ugyanazzal próbálkozni. Kislányom legalábbis nem azért nem akar enni sokszor, mert a kaja nem tetszik neki, hanem mert éppen "nem ér rá", vagy nem érez kifejezett éhséget. Bezzeg ha éhes, tökmindegy mit rakok elé, felfalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!