Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szobatisztaság miért 2 éves...

Szobatisztaság miért 2 éves korban?

Figyelt kérdés

Anyukám azt mondja, hogy én már 10 hónaposan bilibe végeztem a dolgomat. Mivel még nem tudtam fogni, rugdaltam a bilit, hogy használni akarom.

Anyuék azt csinálták, hogy fél évesen odaadták a bilit, hogy ismerkedjek vele, mint egyfajta marketingfogás.

Az elmondása alapján nem értem, hogy akiket hallok-olvasok, miért csak 2 éves korban biliztetnek.

Vagy én voltam koránérő?

2011. jún. 20. 16:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
porfogónak megveheted a bilit a fél éves gyereknek.Miért nem lehet megérteni,hogy agyilag kell megérni arra,hogy szobatiszta legyen egy gyerek.az nem szobatisztaság,hogy addig ott ül,amíg nem termel valamit.ha már előtte szól,hogy kell neki,és vissza tudja tartani addig,amíg bilire nem kerül,akkor szobatiszta egy gyerek.mivel most nem is érzi a pisit a gyerek,mert nem nedves,ezért nem érdeke szólni.A textilnél nyilván kellemetlen volt,és ezért szólt hamarabb,mint a mai gyerekek.De dísznek tényleg megveheted.főleg ha még ülni sem fog tudni magától.meg egyáltalán egy fél éves hogy tud szólni,sehogy.vicc az egész.fiam 21 hónapos,wc-be kakál,sokszor a pisi is oda megy,de korántsem szobatiszta még
2011. jún. 20. 20:33
 12/13 anonim ***** válasza:
35%
A múltkor volt egy ilyen kérdés, ahol azt mertem írni, hogy 1 évesen szobatiszta voltam és a legnagyobb boldogság az volt, ha saját magam vihettem ki a bilit a wc-re és önthettem bele. Nézzétek meg a %-omat.... ez volt a többiek véleménye. Lassan már nem írok semmit, úgysincs semmi értelme.
2011. jún. 20. 20:57
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Van egy nagyon érdekes könyvem, máshol már utaltam rá, A dolgozó nő otthon, kiadva 1961-ben. Ez a következőt írja a szobatisztaságról:

"Szobatisztaságra akkor kezdjük nevelni a gyereket, amikor már támaszték nélkül, biztosan ül. Ez általában nyolchónapos korban következik be. Tanácsos először megbarátkoztatni a bilivel, játszon vele, üljön rá stb. Ezután a napnak bizonyos idejében ültessük rá a gyermeket és 5-10 percig hagyjuk rajta. (...) A biliztetés időpontját úgy határozzuk meg, hogy a székletürítés időpontjának közelébe essék. Kb. kétéves kor végére elérhető, hogy a gyermek szobatiszta legyen."

Szerintem nagyon tanulságos. Nagyanyáink elkezdték 8 hónaposan, mégis pontosan ugyanakkor lettek stabilan szobatiszták az akkori gyerekek, mint a maiak, akiket nem kínoznak vele...

2011. jún. 21. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!