Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden babának szüksége van...

Minden babának szüksége van egyszer tápszerre vagy ki lehet kerülni a tápszereket?

Figyelt kérdés

Első baba lesz augusztusban fog születni és már sokat gondolkodtam rajta, hogy ki lehet-e kerülni a tápszereket valahogyan.

Ha megfelelően tudom szoptatni, majd fél éves korától hozzátáplálni pürékkel, akkor el kerülhető-e a tápszerezés?

Én ugyan nem ismerem ezeket a termékeket, de párom nem nagyon tűrné meg. Már párszor kijelentette, hogy az ő gyereke nem fog ilyesmiken nevelkedni. Ezért kérdezem.

2011. jún. 20. 14:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Húgomnak rengeteg teje van, a kislányuk mégis tápszeres, mert allergiás az anyatej valamely összetevőjére (igen, ilyen van!!) és most tejmentes tápszert eszik 3 hónapos kora óta. (Most 9 hónapos).
2011. jún. 20. 15:09
 12/16 anonim ***** válasza:

Nekünk sikerült elkerülni. Ha még a szülés előtt tájékozódsz a szoptatás mibenlétéről, az esetleges problémákról, és tudod, hova fordulhatsz szakszerű szoptatási tanácsért, akkor a legtöbbet tetted a szoptatás sikeréért. (kivéve, ha van egy szupi védőnőtök, ami ritka, mint a fehér holló). Ha ennek ellenére nem jön össze a dolog, az sem katasztrófa.

Féléves kor után akkor marad meg a tejed, ha mindig szopi után kb fél órával eteted szilárd étellel. Így egyéves koráig dominálni fog az anyatej az étrendjében, a szilárd csak kiegészíti ezt a baba igényeinek megfelelően.

1-1,5 éves korában már adhatsz tehéntejet. De ha sikerül eddig szoptatni, akkor az a tapasztalat, hogy tovább is fogsz majd. Addigra úgyis kap sajtot, joghortot, szóvel nem olyan sürgős a tehéntej, ha szopik is. 2 év 2 hós volt a lányom, mikor teljesen abbahagyta a szopit. 20 hós korában kezdze érdekelni a tehéntej, ma már imádja.

Ajánlaom a következő honlapot alapos áttanulmányozásra, a szoptatási tanácsadók elérhetőségeinek kimásolását: www.lll.hu

2011. jún. 20. 15:11
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem 2 hétig volt tejem (akkor is nagyon kevés). 2 hetes korától 7 hónapos koráig tápszeres volt. Makkegészséges baba. 7 hónapos korától tejet adok neki, mert egyáltalàn nem hajlandó már megenni a tápszert. Ez van, nem ajánlás ide vagy oda.

Azért pici korban nem rossz a tápi. Csak egy idö után nekik is lesz ízlésük és nem eszik meg :D

2011. jún. 20. 15:30
 14/16 anonim ***** válasza:

Azért azt is megkérdezném a férjedtől, hogy akkor mi a hála Istent fog csinálni, ha nem lesz tejed? Éhezni fog a pici???

Nekem nem volt tejem, csak nagyon kevés. 5 hónapig tudtam csak szoptatni, utána mit adtam volna a gyereknek? 1 éves korig min. napi fél liter tejalapú táplálékra szükség van (anyatej v. tápszer formájában) - sőt, igazából nem csak 1 éves korig, hanem a későbbiekben is fontos a tej.

És hogy miért nem kértem női tejet? Mert ismerek olyan anyukát, aki tejleadó volt, miközben dohányzott. Na kösz, ilyen anyatejet inkább nem adok a gyereknek. Egyértelmű, hogy maradt a tápszer, mint lehetőség, a gyerek éhen nem halhat.

2011. jún. 20. 15:52
 15/16 anonim ***** válasza:

Az én párom is ezt mondta.

Aztán megszületett a lányunk császármetszéssel, nem indult be a tejem, agyonaggódtam magam, hogy nem elég az anyatej (kb szomjoltásra elég volt)meg már a kórházban adtak egy doboz tápszert, mert a főorvosnő elfelejtette felírni neki.Szóval hazaértünk, sírt a gyerek, cicire tettem de mindkettőt kiszívta és üvöltött tovább, erre a párom:Adj neki tápszert, ne éheztesd azt a gyereket!

Hozzá kell tenni, hogy kicsit sárga volt a lányom, így egész nap aludt és kb 4-5 óránként kelt enni.Mondták, hogy ébresztgessem, de nem ment, szopi közben meg sokszor elaludt és sehogy nem lehetett ébren tartani.

2n hónapos koráig szoptattam, az utolsó 3 hét már kínszenvedés volt mindkettőnknek.Fejni sem tudtam semmilyen módszerrel és minden tejszaporító módszert kipróbáltam.

A lényeg, hogy most 6 hónapos, tápszeres, kiegyensúlyozott, boldog, jókedvű, mosolygós, jó étvágyú vasgyúró kisbaba.És semmi baja, nem is volt beteg, még csak hőemelkedése sem volt pedig már kibújt az első fogacska is tegnap.

A mai tápszerek sokkal korszerűbbek, mint 20 éve, meglehet kissé macerásabb, mert mindig frissen kell készíteni, ha el is mentek otthonról, a cici meg mindig ottvan.Én mégsem bánom, hogy így lett :)

De talán a másodiknál azért több szerencsém lesz, de ha ő is tápszeres lesz akkor az lesz.

Anyagilag megterhelőbb, de nem megyünk tőle csődbe azért.Drágább a sok zöldség meg gyümi meg bébiétel meg tejpép amiket most eszünk:)

Ne aggódj azon, hogy nem lesz tejed, lesz és kész és ne legyen otthon tápi meg cumisüveg, amikor csak kéri tedd majd mellre a babádat és beáll a dolog mielőbb:)

Minden jót nektek és boldog babavárást!

2011. jún. 20. 18:34
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Ha azt olvastátok a sorok között, hogy szerintem vagy párom szerint nem fejlődhet rendes baba tápszeren akkor tévedtek. Pusztán elméleti kérdés, mivel még a baba nincs meg és nem is biztos, hogy lesz-e vagy sem elegendő tejem.

Nem állítok olyat, hogy az én babám csak anyatejes lesz, mert nem tudhatom.

A fél éves kor utáni hozzátáplálást úgy értem, hogy akkor már anyatejen kívül mást is ehet.

2011. jún. 22. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!