Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden babának szüksége van...

Minden babának szüksége van egyszer tápszerre vagy ki lehet kerülni a tápszereket?

Figyelt kérdés

Első baba lesz augusztusban fog születni és már sokat gondolkodtam rajta, hogy ki lehet-e kerülni a tápszereket valahogyan.

Ha megfelelően tudom szoptatni, majd fél éves korától hozzátáplálni pürékkel, akkor el kerülhető-e a tápszerezés?

Én ugyan nem ismerem ezeket a termékeket, de párom nem nagyon tűrné meg. Már párszor kijelentette, hogy az ő gyereke nem fog ilyesmiken nevelkedni. Ezért kérdezem.

2011. jún. 20. 14:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

nem nagyon tűrné meg?

és ha nem lesz elég tejed éhezni fog??

egyébként ha 1 éves koráig tudod szoptatni nem kell tápszer, de ha nem akkor muszáj adni neki.

de ne gondoljátok már azt, hogy az a baba aki tápszeren nevelkedett kevesebb lenne az anyatejesnél.mert valahogy ez hallatszik ki a kérdésből.

2011. jún. 20. 14:55
 2/16 anonim ***** válasza:

Ki lehet kerülni a tápszert, ha elég sokáig szoptatsz, de a fél év ehhez nem elég. 1 éves kora előtt ugyanis nem célszerű tehéntejet adni a babának.

A párod hozzáállása azonban butaság. A tápszer adása nem bűn, az anyatej után a második legjobb a babának. És mi van akkor, ha esetleg nem tudod elég ideig szoptatni? Mégis tehéntejet kap, aztán jöhet az allergia?

2011. jún. 20. 14:56
 3/16 anonim ***** válasza:

Ó Istenem, de buta hozzáállás a férjed részéről...

Ahogy az első írta, kikerülheted, ha lesz 1 éves koráig tejed.

Ha nem, persze adhatsz neki boltit, de jó ha tudjátok, hogy egyetlen gyerekorvos sem javasolja 1 éves kor előtt.

Férjed kicsit nézzen utána a dolgoknak, ha oda kerül a sor.

Persze kívánom, hogy legyen elég tejed! (Egyébként mi tápszereztünk is mindkét gyereknél, okosak, egészségesek, semmi bajuk tőle:))

2011. jún. 20. 14:58
 4/16 anonim ***** válasza:
Én is ki akartam kerülni a tápszert, mégis szükségünk lett rá a 4. hónaptól. Mégsem lett a gyerekem sem alulfeljlett, sem lufifejű... és még jóízűen ette is a tápszert. Ha a férjem ilyet mondott volna, hogy nem tűri meg a tápszert a házban, hát repült volna valószínűleg.
2011. jún. 20. 14:58
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
27 hónapos lányom még szopik éa soha nem kapott tápszert
2011. jún. 20. 14:59
 6/16 anonim ***** válasza:
akkor kezd el puhítani a párodat, mert hülyeségeket beszél. Nekem két gyermekem van, sajnos egy hormonális betegség miatt az elsőnél 4 hétig, a másodiknál 3 hétig volt csak tejem, de ezt se úgy értsd, hogy dőlt volna, egy olyan étkezés nem volt, ahol nem kellett volna hozzápótolni tápszerből, még a reggeli sem, pedig minden létező dolgot kipróbáltunk, már orvosi segítséget is igénybe vettünk, hogy hátha lehet növelni a tejmennyiséget, de nem ment. Nálunk muszáj volt a tápszerhez nyúlni. Egészséges mind a két gyerek, nem elhízottak, sőt... Mi lett volna, ha nem adok nekik? Éhen haltak volna. Van, akinek nincs szüksége tápszeres kiegészítésre soha, de ezt előre nem lehet tudni.
2011. jún. 20. 15:00
 7/16 anonim ***** válasza:

"Én ugyan nem ismerem ezeket a termékeket, de párom nem nagyon tűrné meg. Már párszor kijelentette, hogy az ő gyereke nem fog ilyesmiken nevelkedni"

És ő ismeri ezeket a termékeket? Ezek anyatej helyettesítő dolgok azoknak akik nem tudnak elég anyatejet adni a gyermeküknek, én pl. csak 2 hétig tudtam szoptatni, de utána már nem, hát nem tudom mit adnék a gyerekemnek ha nem lennének ezek a termékek. Kívánom, hogy minél tovább tudj szoptatni, de 1 éves kor előtt nem lehet tejet adni a gyereknek, így addig szoptatnod kell, egyéb estben pedig jön a tápszer.

Jó babavárást!

2011. jún. 20. 15:03
 8/16 anonim ***** válasza:

Ha elég tejed van, és elég ideig szoptatsz, ki lehet kerülni. Én majdnem kétéves koráig szoptattam a fiamat igény szerint, soha nem kapott tápszert. De ha rászorultok, se essetek kétségbe. Ma már nagyon jó tápszerek vannak.

Viszont ha semmiképp nem akartok tápszerezni, lehet más anyáktól lefejt tejet venni. Ennek nem tudom pontosan a módját, de megoldható. Ismerek olyat, aki egy kisfagyasztónyit ajándékozott egy örökbe fogadott kisfiúnak.

2011. jún. 20. 15:03
 9/16 anonim ***** válasza:

Ha szükség lesz rá, akkor majd a párod lesz az első, aki szalad a gyógyszertárba, tápszerért, ne aggódj ezen.

De nem feltétlenül kell majd tápszer, ne aggódj. A fiam pl. 15 hónapos koráig szopizott, 6 hónapos koráig kizárólagosan, azóta tejet kap. Vagyis ő sem kapott tápszert, azért ez nem olyan ritka.

2011. jún. 20. 15:04
 10/16 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem tartozik szorosan a témához, de sosem tudhatod, mikor kell tápszerhez nyúlni. Nálunk pl. nem kellett, mert bőven volt tejem. Sajnos a kislányomnak felszívódási zavara van (független attól, hogyan volt táplálva). Most speciális tápszert kap, holott már mindent ehet. Ha a férjem ezt nem tűrné meg, a gyerekünk nem tudna testileg, szellemileg tovább fejlődni.

Nem méreg a tápszer, ezt muszáj leszel megértetni apával.

2011. jún. 20. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!