Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A szemfoga mikor jött a...

A szemfoga mikor jött a babátoknak? És mi használt a fájdalomra?

Figyelt kérdés
nagyon szenved a fiam,estétől üvöltött szegény,bármit csináltam vele,nurofent is adtam neki,semmit nem hatott,már vele együtt sirtam,azt hittem az ügyeleten kötünk ki...sikitva kelt kb 2percenként,ez ment reggelig,vagyis még most is.....annyi,hogy most nem sir,csak álmába nyöszörög,jobbra-balra rángatja a fejét...egy negyed szemfoga már kint van(kb 2hete),de eddig nem volt semmi baj,tegnap kezdődött.Van ilyen hogy miután kicsit kibújt,akkor kezd el fájni?Mert úgytudtam mielőtt áttörné,akkor szokott nekik fájni.Semmi nem használ neki,minden homeopátiás szert kipróbáltunk,a rendes gyógyszereken át,azok se használnak.Mit adhatnék neki hogy enyhitsem a fájdalmát,és tudjon szegénykém aludni?10hónapos amúgy,ez a 9.foga,de úgytudtam a szemfog még bőven ráért volna jönni neki.
2011. jún. 20. 08:30
 1/6 anonim ***** válasza:

14-16 hós korában jött!2 hét alatt áttört a 4, de 2 hónap volt mire teljesen kibújtak!

Van borostyánlánca, és még szopizik, úgyhogy mi így vészeltük át!Ha nagyon fáj neki akkor mindig cicizik!De nem kellett se nurofen, se semmi!

Ja mind a 4 áttörése előtt lázas volt, egy egy este!Mi nyáron mindig hűtőfürdőzünk láz esetén! :)

2011. jún. 20. 08:37
 2/6 anonim ***** válasza:
21 hónapos lesz a kisfiam, a két felső kijött neki, most bújik a két alsó. Nem fáj neki, illetve nem nagyon vesszük észre, mert nem sír - időnként kicsit nyűgösebb, de ennyi. Így nem adok neki semmit. Hasmenése szokott lenni a fogak kibújása előtt, de azt kezelem Smectával, Normaflore-ral.
2011. jún. 20. 08:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Bocsi első vagyok csak nem tudtam végigolvasni csak most!

Igen most a rágófogaknak (kisörlők) kellett volna jönni, de ez nem szentírás!

Amúgy az én lányom mindig minden foggal akor szenvedett mikor már áttört!Neki a kibújás jobban fájt!

De nálunk a borostyánlánc vált be a legjobban!Eleinte próbáltuk a homeót, de az sem, azt meg nem hagyja hogy bekenjem, szóval nálunk az is kilőve!

Én a borostyánláncra esküszöm, de kb 1 hét mire kifejti a hatását!

2011. jún. 20. 08:44
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm.2hónapos korától van neki borostyán lánca+karlánca is,de nekünk sajnos nem használ :S
2011. jún. 20. 08:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Gengigel Baby gél

Gyógyszertárban kapható és sokkal jobb, mint a Dentinox.

2011. jún. 20. 08:57
 6/6 A kérdező kommentje:
ezt még nem hallottam,akkor lehet kipróbáljuk,hátha enyhitené kicsit neki...de nem tudom,ha a nurofen se hat,akkor lehet ez sem fog.
2011. jún. 20. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!